Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Чим відрізняється дезодорант від антиперспіранту

У сучасному суспільстві проблема надмірної пітливості є актуальною для багатьох людей. Щоденний душ і чистий одяг - недостатні заходи гігієни, тому практично кожна людина користується спеціальними косметичними засобами. Дезодоранти і антиперспіранти покликані позбавити від поту і неприємного запаху. Для багатьох покупців, це синоніми. Насправді, продукти мають різні властивості. Чим же відрізняється дезодорант від антиперспіранту?

Пот - одна з природних проявів життєдіяльності людини. Він виділяється всім шкірним покривом, проте в окремих місцях, завдяки біологічним особливостям будови людини, набуває неприємного запаху. Специфічний аромат виникає в результаті діяльності бактерій. Отже, чим чистіше шкірний покрив, тим менше проблем. На жаль, при сучасному способі життя людині доводиться підтримувати належний рівень гігієни без душа протягом робочого дня. На допомогу приходять косметичні засоби, які блокують бактерії і надають шкірі приємний запах.

До речі, на сайті saleway.org/body-series-rolikovyj-antiperspirant ви можете придбати якісний антиперспірант за вигідною ціною вже зараз!

Дезодоранти були винайдені кілька десятиліть тому. Їх основним завданням є придушення життєдіяльності бактерій потових залоз. Вироблення поту не зменшується, але запах маскується косметичної отдушкой. Антиперспіранти - ще більш сучасний винахід. Вони призначені для блокування роботи потових залоз. Вироблення поту скорочується завдяки органічним солям цинку і алюмінію, що входять до складу засобу. Залежно від виробника, дію антиперспіранти може проявлятися протягом доби.

Як уже зазначалося, головна відмінність дезодоранту і антиперспіранти полягає в принципі і часу дії. Однак є й інші характеристики.

Дезодорант завжди має в складі косметичну отдушку, антиперспірант може не мати запаху зовсім. Але приємний аромат рідко зберігається на шкірі довше 3-4 годин. Особливо це стосується продуктів у формі спрею.

Дезодоранти можна використовувати на всіх ділянках тіла з підвищеним потовиділенням, а антиперспіранти - тільки в пахвових западинах. Ця відмінність пояснюється механізмом впливу кошти.

Антиперспірант вважається досить шкідливим гігієнічним продуктом. Багато лікарів не рекомендують використовувати його в повсякденному житті, а тільки, наприклад, тільки для активних занять спортом. Дезодорант ж можна застосовувати щодня і навіть кілька разів в день.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь