Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Вирощування соняшнику

Обробіток соняшнику в нашій країні здійснюється багато десятиліть і за цей час технологія його вирощування істотно змінилася. Завдяки впровадженню сучасних технологій урожай збирають в кілька разів більше і в більш ранні терміни.

Посів соняшника

Посів культури починають в той час, коли температура повітря і його вологість досягли найбільш підходящих показників. Найвищі врожаї соняшник дає в тому випадку, якщо грунт прогрівся до 8-14 градусів тепла на глибині мінімум 10 см. Тобто глибина посіву насіння повинна відповідати даному температурному показнику. Якщо посадковий матеріал посадити раніше терміну, то молода культура буде слабкою і більш схильною до розвитку різних захворювань. Всього існує три терміни посіву соняшника, тобто ранній, середній і пізній. Кожен з них починається через тиждень після попереднього, температура грунту в даному випадку постійно збільшується, а також трохи зсуваються терміни збору врожаю.

До речі, якщо вам потрібні якісні семена подсолнечника, ви можете придбати їх на сайті agrotender.com.ua за найвигіднішими цінами на ринку вже сьогодні.

Хімічна обробка соняшнику

Обробка посадкового матеріалу соняшнику є цілим комплексом робіт, куди входять санітарні та технічні прийоми, необхідні для проростання культури і для підвищення врожайності. Завдяки використанню хімічних препаратів вдається зберегти весь обсяг посадкового матеріалу і не погіршити якість плодів цієї культури. На зростання соняшнику хімічна обробка не впливає, тому даний процес не може прискоритися або сповільнитися.

Основне добриво молодих рослин - це пестициди, проте додатково вони потребують підгодівлі мінеральними добривами. Даний вид препаратів економічний у використанні і позитивно впливає на плоди. Так як мінеральні добрива дуже довго розщеплюються, то в грунті вони присутні довгий термін, забезпечуючи молоді кущі найбільш потрібними добривами.

Ще до посадки насіння бажано обробити складом, куди входить мідь, залізо, йод, кобальт, марганець і молібден. Головний плюс цієї обробки полягає в тому, хімічний склад нетоксичний і не пожежонебезпечний, тому насіння отримують знак високої якості і природність. Обов'язково потрібно знати, що хімічна обробка насіння проводиться ще до їх посіву.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь