Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як швидко знайти роботу

Отже, Ви безробітний чоловік. Неважливо, з якої причини ви опинилися таким, найголовніше зараз - якнайшвидше працевлаштуватися.

Зазвичай на пошуки нової роботи йде досить багато часу. Це пов'язано з тим, що люди роблять одні й ті ж помилки. Щоб уникнути помилок, розглянемо кілька ефективних способів, що дозволяють прискорити процес пошуку вакантного місця. Для початку слід для себе з'ясувати, що бажана посада не з'явиться сама по собі, необхідно докласти певних зусиль.

1. Складання резюме

Перегляньте своє резюме. Об'єктивно опишіть свої навички та вміння і постарайтеся не занижувати свою самооцінку. Якщо старе резюме було без фотографії, додайте в нього одне з кращих своїх фото. Таким чином потенційний роботодавець захоче з вами познайомитися і швидше призначить день співбесіди. Не зайвим буде додати до резюме супровідний лист зі старого місця роботи. Це підвищить практичні шанси на отримання вакансії.

2. Надання резюме

Щоб резюме побачили і прочитали, розмістіть його в інтернеті тут. Резюме можна розіслати і на електронні адреси конкретних фірм, які шукають собі нових співробітників. Також можна скористатися послугами кадрових агентств і залишити своє резюме у них. В сумі всі три варіанти можуть дати хороший результат і, можливо, робота сама знайде свого претендента.

3. Пошук через інтернет

Іноді буває недостатньо просто чекати, коли з вами зв'яжеться потенційний роботодавець, прочитавши опубліковане резюме. Для досягнення мети бажано діяти активно. Шукайте роботу через спеціалізовані сайти в інтернеті, підпишіться на електронну розсилку вакансій та кожен день перевіряйте її, заходите в розділ «Вакансії» на офіційних сайтах компаній.

4. Пошук по старинці

Шукати роботу можна не тільки через інтернет. Для початку розкажіть родичам, друзям і знайомим про те, що ви шукаєте роботу. Можливо, хтось влаштує вас до себе. Інший варіант - регіональні газети оголошень. Багато роботодавців також діють по-старому при підборі кадрів, і тому використовують звичайні паперові видання для розміщення вакансій.

5. Співбесіда

Отримання роботи дуже часто залежить від того, як пройде співбесіду. Тому якщо вас запросили, необхідно добре підготуватися.

По-перше, у вас повинні бути відповіді на актуальні питання.

По-друге, необхідно пристойно одягнутися і прийти вчасно.

На співбесіді тримайтеся впевнено і уважно слухайте те, про що говорить потенційний роботодавець, а потім сміливо відповідайте.

І останнє. Якщо при пошуку вакансії спливають матеріальні проблеми, можна спробувати знайти і тимчасовий зарабіток. Так якщо людина, яка любить спорт, можна влаштуватися в охорону, має водійські права, зайнятися приватним візництвом і т.д. Подумайте, що крім основної спеціальності, Ви вмієте добре робити.

Як бачите, отримання бажаної вакансії залежить від багатьох факторів. Тому краще використовувати всі варіанти, і нова робота швидко знайдеться.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь