Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Дерев'яні будинки: види і переваги

Дерев'яні будинки багато століть використовуються для проживання в північних і південних регіонах. Будівництво житла з деревини залишається популярним і в сучасних умовах. Людям хочеться жити в екологічно чистій зупинці, а вдома з бруса здатні створити здоровий мікроклімат в приміщеннях навіть в тому випадку якщо будинок розташований поруч з автотрасою або промисловим об'єктом.

Особливою популярністю користуються будинки їх хвойних порід деревини сосни, модрини або їли. Волокна цих порід просочені цілющими для людини бактерицидними летючими при кімнатній температурі деревними смолами. Проживання в будинку їх хвойної деревини дозволяє зміцнити імунітет і швидко відновити сили.

Житлові будинки з деревини будують:

  1. з оциліндрованих колод;
  2. цільнодерев'яного бруса;
  3. клеєного бруса;
  4. сухостійної сосни.

Всі види деревини мають свої недоліки і переваги.

До речі, замовити строительство деревянного дома відмінної якості ви можете на сайті attika-style.com вже сьогодні!

Оциліндрована колода

Оциліндровані колоди мають постійний діаметр по всій довжині і рівну поверхню.

Будівельники рекомендують вести монтаж з досушенних до вологості 12-15% вологості колод. В цьому випадку зруб не проявить ефект усушки, викривлення стін і викривлення.

Якщо будинок був складний з оціліндровного колоди природної вологості, необхідно залишити час на рівномірну усушку. Це може зайняти 1 рік. Після цього терміну можна приступати до обробки та проживання в приміщенні. Саме вдома з оциліндрованих колод в даний час особливо популярні!

Клеєний брус

Клеєний брус коштує трохи дорожче, але і міцність його вище. У нього ідеально рівна поверхня без сучків. Брус клеєний оброблений, захисними антибактеріальними і Пожежостійкість складами. Перед склеюванням все ламелі клеєного бруса окремо проходять досушку до 12-15% вологості. У будинку з клеєного бруса можна заселятися відразу після монтажу.

Дому потрібно мінімальна обробка. Стіни рівні всередині і зовні. Викривлення стін ніколи не виробляє.

Сухостійна сосна

Сухостійна сосна вважається найміцнішим будівельним матеріалом з хвойної деревини. Для будівництва відбирають дерева в холодній північній зоні. При низьких температурах дерева дають маленький річний приріст, тому їх деревина дуже щільна.

Яка сосна вважається сухостойной?

Це дерева, які з тієї чи іншої причини загинули, але не впали, залишаючись стояти десятки років на корені. На свіжому повітрі мертве дерево висихає і набуває:

  1. додаткову міцність;
  2. стійкість до гниття;
  3. пошкодження комахами;
  4. стійкість до інших впливом.

Сухостійна сосна практично не потребує обробки біозахисними покриттями.

Який матюкав вибрати для будівництва власного будинку, кожен забудовник вибирає самостійно. Правильно змонтований будинок з будь-якого виду деревного матеріалу має сучасний стильний вигляд. Дерев'яні будинки можуть використовуватися десятки років при мінімальному обслуговуванні та ремонті.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь