Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Властивості полину

З давніх-давен ця рослина використовувалося для приготування лікарських засобів. Вхідні в його склад хімічні елементи і біологічно активні речовини фітонциди (речовини, що вбивають або пригнічують бактерій, найпростіших і інших) позиціонують полин, як ефективні ліки для боротьби з гельмінтами.

Стара назва полину, яке використовувалося з давніх-давен, звучить, як «глистник». Ще з тих часів знаючі люди застосовували дану траву для позбавлення організму від глистів. А от детальний опис всіх властивостей полину від глистів ви можете знайти на сайті liktravy.ua вже зараз!

Даний представник флори дозволяє впливати на організм комплексно, що сприяє швидкому і досить м'якому очищенню шлунково-кишкового тракту. Тим більше, що всі рецепти не відрізняються складністю і лікарські засоби з ним можна легко виготовити в домашніх умовах.

Полин гіркий, який в основному і росте на території України, досить важко переплутати з іншою травою - вона має специфічні запах і вигляд. Аромат рослини має яскравий і терпкий відтінок. Смак, як видно з назви, віддає гіркотою.

У колірній гамі зовнішнього вигляду полину переважають сірі і сріблясті кольори, як у стебел, так і у квіток, суцвіття яких мають вигляд волоті. Завдяки запаху вона практично не вживається в їжу ніякими тваринами.

Відлякує вона і комах, що визначає практично повна відсутність поруч з даної травою інших рослин такого ж типу.

У народній медицині полин гіркий використовується в приготуванні коштів від захворювань шлунково-кишкового тракту і печінки. До того ж її властивості дозволяють здійснювати чистку судин кровоносної системи, а також сприяти відновленню імунітету.

Завдяки цьому її нерідко включають в набори трав, що використовуються в самих різних ситуаціях. Використовуються, як суцвіття, так і стебла з корінням. У деяких рецептах можна побачити всі перераховані частини рослини.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь