Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Види і типи ручок для письма

Як би стрімко нерозвивалися технології, все ж основним письмовим приладдям залишається ручка. Сучасна канцелярська продукція не перестає дивувати своєю різноманітністю - оригінальними формами, кольорами і фактурою.

Всі ручки поділяються на два класи:

  1. Традиційна ручка. Являє собою звичайний тримач для пера або ж стержня.
  2. Авторучка. Це самопишущий предмет, де чорнило з внутрішнього резервуара подаються до тому, хто пише вузла автоматично.

Розрізняються ручки за типом конструкції і функціональності:

Пір'яна ручка. Старовинний інструмент для писання рідкими чорнилом. У первісному вигляді - це було звичайне гусяче перо. Як правило, нинішня модель складається з металевого роздвоєного пера, ємності для чорнила і корпусу з заправним пристроєм. Завдяки гострому перу - на папері легко створюються витончені і чіткі лінії. На сьогодні такий вид ручок є популярним іміджевим символом. Вироби, виконані способом інкрустації і іншими елементами декору - класичний подарунок для ділової людини.

Ручка-роллер. Найчастіше використовується в креслярському справі. Вона тонка і стабільно друкарська, дозволяє створювати самі крихітні деталі. Буває одноразової або багаторазовою зі знімним картриджем-балончиком. Капілярна ручка масляная працює за принципом фломастера - подає туш по волокнам. Кількість чорнила можна регулювати силою натискання. Якщо сильно натискати на пишучий кінець - він легко пошкоджується і починає розмазувати туш по поверхні паперу. Фарбувальна рідина на водній основі має меншу в'язкість, ніж у кулькової ручки, тому чорнило краще вбираються.

Кулькова ручка. Найпоширеніший і простий прилад для писання. За рахунок нехитрого пристрою має найнижчу вартість. Заправляється спеціальними пастоподібних чорнилом на масляній основі. Цей вид чорнила перешкоджає витіканню з стрижня. Вузол ручки складається з маленького кульки, виконаного з міцного матеріалу (сталі або ж карбіду вольфраму) для гарної зносостійкості. При листі, за допомогою обертового кульки, чорнило переміщаються з внутрішнього резервуара на папір. Завдяки невеликій зазору між кулькою і стінками трубки - фарба надходить дозовано і рівномірно.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь