Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Інфрачервоні системи опалення дому

До організації опалення сьогодні пред'являються дуже високі вимоги. До завдань сучасного обладнання входить не тільки нагрівання повітря до потрібної температури, але і підтримку корисного для здоров'я мікроклімату. При цьому не на останньому місці стоять і такі якості опалювальних приладів, як прийнятна вартість, помірне споживання енергоресурсів, зручність в експлуатації, надійність і, звичайно ж, пожежна безпека. Електричні обігрівачі та опалювальні системи нового покоління, не так давно з'явилися на нашому ринку, в повній мірі задовольняють всім цим побажанням.

Електричне опалення житлових будинків є найзручнішим і безпечним - як з точки зору охорони навколишнього середовища, так і для здоров'я самих домовласників. Якщо при згорянні рідкого або твердого палива в повітря виділяються, нехай і в мінімальних кількостях, шкідливі речовини, то електроприлади в цьому відношенні абсолютно нейтральні. Правда, при роботі звичайних обігрівачів конвекторного типу в опалювальному приміщенні кілька змінюється склад повітря: зменшується кількість кисню, що негативно позначається на нашому самопочутті. Однак сучасні технології та інженерні рішення, завдяки яким стало можливим створення принципово нових опалювальних електроприладів, допомогли вирішити і цю проблему.

Крім того, при їх використанні вдається досягнути значної економії енергоресурсів з одночасним підвищенням ефективності опалення.

Зверніть увагу, що на сайті ekonomopal.com ви можете дізнатися більше про різні види опалення, а також замовити різноманітні економні системи за вигідними цінами.

Тут, напевно, слід згадати про ще один, більш відомий винахід нашого часу - системи теплих підлог, які забезпечують рівномірний обігрів житлових приміщень. Для будови теплої підлоги зазвичай використовується кабель в ізоляційної оболонці з ПВХ або інших сучасних матеріалів, терморегулятор і датчик температури. Для кращого відображення тепла застосовується фольгированная ізоляційна плівка, на яку укладається кабель; монтується цементна стяжка. При нагріванні цемент накопичує тепло, а потім поступово віддає його, нагріваючи підлогу і, відповідно, повітря в приміщенні. В якості оздоблювального покриття використовується плитка для підлоги або паркет з певних порід дерева, стійких до висихання. У деяких системах в ролі теплоносія виступає вода.

Такі пристрої надійні і зручні в експлуатації, але мають ряд недоліків: складні в монтажі і ремонті, витрачають все ж значна частина електроенергії, виключають можливість перепланування кімнат і навіть перестановки меблів. Крім того, при даному способі опалення стіни і підвіконня іноді все одно залишаються холодними; на них навіть може утворюватися конденсат. Спосіб передачі тепла в цьому випадку частково контактний, а частково конвективний, тобто обумовлений рухом повітря (нагріті повітряні потоки піднімаються від підлоги до стелі), а це призводить до тепловтрат: частина теплого повітря йде з приміщення через вентиляційні отвори.

Електричні радіатори дають тільки конвективное тепло: стикаючись з нагрітою спіраллю електрообігрівача, повітря починає рухатися і змішується з холодним. Щоб організувати опалення заміського будинку площею 100 м2, потрібно як мінімум 10 електроконвекторів потужністю по 1,5 кВт. Це економічно невигідно і не корисно для здоров'я: все тепло при такому опаленні піднімається вгору, а підлогу залишається холодним; повітря переміщається разом з пилом і мікроорганізмами; стіни не прогріваються, що іноді призводить навіть до виникнення цвілі і грибка.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь