Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Переваги та недоліки низькопрофільної гуми

Якщо вже щось говорити про автомобільну гуму, то мабуть, не завадить навести кілька прикладів з історії виробництва шин. Вперше низькопрофільні покришки для коліс була розроблені в кінці 30-х років минулого століття на французькому підприємстві Мішлен. Але, на жаль, в той час така гума через погану якість дорожнього покриття і дорожнечі широкого поширення так і не отримала. Масове ж виробництво низькопрофільних шин було налагоджено після того, як були розроблені в 1978 р фірмою Піреллі з Італії моделі P6 і P7.

Особливості

Шинами з низьким профілем вважаються ті, які мають відповідність висоти профілю до ширини не менше 80. Від гуми з високим профілем, низькопрофільні покришки відрізняються високою вартістю і швидкісними показниками. Сьогодні ж, останні поступаються високопрофільна виробам по купівельному, оскільки їх ставлять в основному на сімейні седани, всюдиходи та кросовери. Низькопрофільні шини хороші для транспортних засобів зі спортивними даними.

До речі, на сайті http://sto.ms/chip-tunings/otklyuchenie-sistemy-adblue ви можете замовити програмне відключення системи ADBlue за вигідною ціною!

Низькопрофільна гума безпечна і має дуже важливу перевагу, яким, власне, і обумовлена ​​їх велика затребуваність при виробництві тюнінгу.

Плюси низькопрофільних покришок:

  1. - збільшене пляма контакту з покриттям дороги. Це сприятливо відбивається на керованості транспортного засобу. Зазвичай, шини з низьким профілем встановлюють на спортивні авто з потужним силовим агрегатом;
  2. - високий крутяться момент на провідних автомобільних колесах в момент розгону;
  3. - хороша стійкість автомобіля в процесі маневрування. Машина добре слухається керма і чітко рухається по прямій;
  4. - значне зниження гальмівного шляху, а отже, менше вірогідності, що виникне аварійна ситуація.

Крім перерахованого, низькопрофільна гума і зовнішнім виглядом машини і самим колесам надає стильності і ефектності.

Мінуси шин з низьким профілем:

  1. - невеликий експлуатаційний ресурс. Але слід врахувати, що велике значення має стиль водіння і те, в якому стані знаходяться дороги;
  2. - зниження комфортності в процесі їзди. Низький профіль знижує амортизацію між колесом машини і дорожнім полотном. В результаті страждає підвіска, а на диски покладається велике навантаження;
  3. - проблеми з шиномонтаж. Не кожна шиномонтажна майстерня оснащена сучасним обладнанням, а старе для установки таких покришок не підходить.

Термін експлуатації

Автомобілісти хочуть знати, чи дійсно низькопрофільні шини зношуються швидше високопрофільних покришок. Але треба врахувати, що покришки з низьким профілем виготовляються зі спеціальних сумішей, що продовжують їх життя. Так що, в їх швидкому зносі основна вина лежить на якість дорожнього покриття і стиль водіння.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


One thought on “Переваги та недоліки низькопрофільної гуми

  1. иван фиминов

    Не знаю вот, что и сказать, ибо у всех тут мнения будут расходится всегда. Кто-то за низкопрофильную, кто-то наоборот - не одобряет. Я на лето пару лет назад поставил себе Максис р1 https://infoshina.com.ua/shiny/maxxis Пока два сезона нормально откатал. Дорогу держит хорошо, отбалансировались на отлично, на одно колесо только грузик в 20грамм повесил (но это думаю из-за кривоватого диска получилось). Выбирал Максис по соотношению цены и качества, ибо бренд нормальный по качеству, а цена не завышена. До этого стояли Рапид с бортиком, мягкая и с хорошим рисунком - на той откатал 8 сезонов, убил до нуля по состоянию, можно сказать. Но та дороже была, чуть другая ценовая категория.

    Если денег хватает, то можно замахнуться на Мишек или Бриджей, там ситуация с долговечностью еще лучше. Лет 5 назад катал на Бриджах б/у, знаю что это такое) От бюджета нужно отталкиваться, в общем. Самые дешевые не советую брать, лучше уж тогда импортную б/у взять, если по бюджету не вывозите.

Залишити відповідь