Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Тканинні ролети - що потрібно знати про матеріали?

Будучи прекрасною альтернативою металевим жалюзі, рулонні штори з кожним роком знаходять все більшу популярність. Вважається, що декоративні елементи з текстилю перевершують пластикові або сталеві аналоги як за експлуатаційними, так і за естетичними параметрами. Тканевые ролеты день ночь затребувані і тому, що вони в рази гармонійніше поєднуються з інтер'єрною обстановкою, можуть доповнюватися шторами або гардинами, без шкоди світлозахисним функціям.

Рулонні штори на пластикових або дерев'яних вікнах завжди виглядають вишукано і стильно. Завдяки використанню різних полотен, сучасний покупець може підібрати собі варіант, максимально підходить під інтер'єр, з комфортною ступенем світлопроникності і прийнятною ціною.

Тканини для рулонних штор

Матеріали, які застосовуються для виробництва рулонних штор, різноманітні, як за функціональним призначенням, так і за колірною гамою. Є полотна, наділені здатністю тепло і світловідбивання. Існують тканини, оброблені спеціальним просоченням, яка протистоїть проникненню бруду, рідин і навіть жиру. Останній варіант вважається ідеальним рішенням для кухонь, де завжди киплять кулінарні процеси. При покупці тканинної-ролетной продукції важливо приділяти увагу якості самого матеріалу, а вірніше наявності сертифіката Oeko-Tex Standard. Цей документ підтверджує, що при нагріванні текстильні полотна не стануть виділяти шкідливих токсичних речовин, отже, вони не завдадуть шкоди людському здоров'ю. Такий фактор відіграє величезну роль, так як рулонні штори дуже часто купують в дитячу.

Дизайнерське оформлення полотен описати практично неможливо, найпопулярнішими вважаються:

  1. монотонні тканини,
  2. полотна з фотодруком,
  3. фактурний жаккард,
  4. тканини, які не горять або не вбирають вологу.

Для тих, хто планує придбати рулонні штори в найближчому майбутньому, варто добре розбиратися в щільності полотен. Відповідно до такого показника вони діляться на:

  1. світлонепроникні тканини (матеріал повністю блокує проникнення світла);
  2. світлопропускні полотна (пропускають близько 35-45% світла);
  3. світлопрозорі матеріали (пропускають близько 65 - 75% світла);
  4. тканини день-ніч (в них світлопрозорі полотна чергуються зі світлонепроникними або світлопрозорими).


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь