Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як правильно вибрати котушку? Котушки для спінінга і інших типів вудилищ

У наш час майже неможливо знайти вудилище, яке могло б працювати без котушки. Так само складно знайти рибалки або просто людини, хоч раз бував на риболовлі, який не знає, що таке котушка. Все, навіть початківці рибалки знають, що котушка придумана для того, що б зберігати запас волосіні, але, на жаль не всі навчилися підбирати котушку для свого типу вудлищ і характеру лову.

Для того, що б допомогти Вам визначитися з вибором котушки, ми розповімо про види котушок, і розберемо, на що варто звернути увагу при їх виборі.

Зверніть також увагу, що в інтернет-магазині ukesa ви можете придбати якісні котушки за найвигіднішими цінами.

Інерційні котушки

Ці котушки найпростіші і бюджетні з усіх можливих видів. Природно, Ви повинні розуміти, що дешевизна не говорить про якість, але на відміну від інших котушок, інерційні - не дуже полегшують риболовлю. Справа в тому, що користуючись такою котушкою, при закиданні волосіні, рибалка повинен сам пригальмовувати барабан, так як автоматичного гальма у цій котушки немає. Це робиться для того, що б не витрачати зайвого волосіні і не заплутати її.

При виборі такої котушки потрібно обов'язково звернути увагу на матеріал, з якого виготовлена ​​котушка. Крім того, якісні екземпляри повинні володіти важелем зменшення люфту і регулюванням обертання барабана.

Безінерційні котушки

Такі котушки найбільш популярні серед рибалок. Вони відносяться до середнього класу і часто використовуються для різних вудилищ. Вони бувають відкритого і закритого типу.

Вони більш складні по конструкції, на відміну від інерційних котушок, також вимагають більшого догляду. Але, не дивлячись на такі турботи, ці котушки дуже прості у використанні і дозволяють отримати задоволення від риболовлі навіть при невеликому улов.

Безінерційні котушки запобігають утворенню так званої «бороди» - заплутування волосіні. При закиданні волосінь плавно збігає зі шпулі на потрібну довжину, рибалці тільки залишається повернути дугу лесоукладивателя на місце і чекати гарної клювання.

Мультиплікаторні котушки

Мультиплікаторні котушки є найпотужнішими і надійними серед усіх відомих. Їх ціна теж досить висока. Такі котушки досить складні і забезпечені багатьма речами, яких немає в інших видах котушок. Вони мають подтормажіватель, який при закиданні не дає утворитися «бороді», також мають автоматичної намотуванням волосіні, а деякі екземпляри навіть мають вбудований комп'ютер з визначенням місця розташування вудилища.

Мультиплікаторні котушки, як і інші види котушок, мають передавальне число. Зазвичай воно може коливатися від 3 до 7. Передаточне число - це співвідношення оборотів ручки до оборотів шпулі. Тобто, якщо передавальне число котушки 4.4-1, то це означає, що при одному обороті ручки, котушка повертається 4.4 рази.

Для того, що б вдало ловити рибу на мультипликаторі, потрібно навчитися правильно ним користуватися.

На що варто звернути увагу при виборі котушки?

При виборі котушки потрібно розуміти, що одним з найважливіших критеріїв є матеріал, з якого вона зроблена. Наприклад, якщо використовувати шнури, а не волосінь, то категорично не можна брати пластикову котушку. Справа в тому, що пластик, під вагою приманки, риби і під силою тертя може зламатися. В такому випадку краще використовувати котушку з метала. Навіть якщо Ви користуєтеся волосінню - краще не пошкодувати грошей і купити металеву котушку трошки дорожче. У такій котушці Ви можете бути впевнені, якщо будете за нею правильно доглядати.

Крім того дуже важливо скільки підшипників має котушка. Їх кількість повинна бути не менше трьох. Чим більше підшипників, тим менше буде тертя, і тим довше прослужить котушка.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь