Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Морські перевезення вантажів

Серед усіх видів транспортування вантажів, морські вантажоперевезення користуються найбільшим попитом. Близько 60% всіх світових вантажоперевезень здійснюються морем, і зростання даного відсотка проглядається з кожним роком. Найбільш істотними факторами, які впливають на зростання затребуваності даного різновиду вантажоперевезень, є наступні:

  1. Для здійснення трансконтинентальних вантажоперевезень немає альтернативного виду вантажоперевезень, крім використання авіації, але за допомогою даного виду вантажоперевезення істотно скорочується обсяг транспортованого вантажу, а також збільшується підсумкова вартість. Порядку 90% всіх зовнішньоторговельних операцій Японії, Великобританії і США виконується виключно за допомогою морського транспорту;
  2. Для певних світових держав морський транспорт є єдиним ланцюгом з усім іншим світом;
  3. Морські перевезення підходять для транспортування вантажів практично будь-яких категорій. За допомогою морського транспорту є можливість транспортування рідких, тендітних і сипучих матеріалів;
  4. Велика частина країн світу має систему розвинених портів, що надає можливість більш ефективного використання морського транспорту.
  5. Близько 80% від всієї світової торгівлі здійснюється за допомогою морських вантажоперевезень.

З цього випливає, що саме морські перевезення вантажів від http://fortunat.kiev.ua/services/logistics/sea-trans/ є невід'ємною складовою всієї світової торгівлі і економіки. Навіть не дивлячись на умови наявності альтернативних способів доставки вантажів, морські перевезення завжди будуть вважатися пріоритетним способом доставки товарів на інші континенти і в важкодоступні місця.

Переваги і недоліки морських перевезень вантажів

Даний спосіб транспортування вантажів має свої переваги й недоліки. До позитивних моментів морських вантажоперевезень слід віднести:

  1. Відносно невелика вартість. Даний факт обумовлюється великою місткістю морських суден, як правило, чим більше місткість транспортного засобу, тим нижче вартість. До того ж морський транспорт потребує меншої паливному ресурсі, ніж альтернативні варіанти;
  2. Відсутність будь-яких обмежень на транспортування вантажів і широка номенклатура;
  3. Один з кращих показників безпеки транспортування;
  4. Мінімальні терміни на здійснення вантажно-розвантажувальних робіт.

До недоліків слід віднести відносно невелику вартість транспортники вантажів в порівнянні з альтернативними видами транспорту. Також варто відзначити і вплив погодних умов на вихід / захід морського судна в порт.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь