Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Види арматур

Деякі конструкції вимагають певного зміцнення. Для таких цілей використовується арматура, яка спеціально створена для зміцнення бетонних, і не тільки, конструкцій. Є навіть такий термін, як армування. Армування - це зміцнення додатковими засобами. Наприклад, існує армований скотч, який міцніший на розрив і розтягнення. Вам можуть знадобитися укріплювальні засоби для побудови якоїсь певної конструкції, але ось проблема, арматура ділиться на два види. А саме, на рельєфну і гладку. Кожна з них виконує свої функції і підходять для певних цілей. Незважаючи на те, що це один і той же матеріал, не можна одне замінювати іншим і вибирати саме те, що вам потрібно. Давайте подивимося на те, який вид, чим відрізняється.

Ви можете купити арматуру будь-якого розміру і виду, перейшовши по ссылке просто зараз.

Гладка

Гладку арматуру роблять гарячої прокаткою. Являє собою прут круглого перетині від шести до тридцяти п'яти сантиметрів. Використовується в бетонних конструкціях для зміцнення. Найчастіше, застосовується для фундаменту. Довгою вона поставляється до дванадцяти метрів. Перевагами є: висока міцність і надійність, висока зчеплення, пластичність, маловираженим распорность, легкі в зварюванні. Насправді, вони використовуються не тільки в будівництві. Часто застосовується в різних сферах. Гладкі метал відмінно підходить для великої кількості різних конструкцій, наприклад, для саморобних верстатів. У промисловості, використовується в машинобудуванні і верстатобудуванні.

Рельєфна

Рельєфна арматура - сталевий рельєфний прут з круглим перетином. Поставляється в діаметрі від шести до сорока міліметрів. Особливостями є: підвищена міцність через додаткових ребер жорсткості, хороша в'язкість, висока пластичність. Її використовують в тих зварних конструкціях, до яких ставляться високі вимоги до міцності. Крім будівництва, використовуються для створення саморобного інструменту. Наприклад, з неї виходять гарні кузнецькі кліщі або корпуси для різних споруд. Може підійти для створення або зміцнення велосипедної рами або створення саркофага для кондиционерной віддушини. Так само з неї роблять решітки на вікна, так як вона є найдешевшим і зручним матеріалом для зміцнення і захисту.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь