Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Користь і шкода червоного вина

Вживання великої кількості червоного вина шкідливо для здоров'я - і справа не тільки в алкоголі, що міститься в ньому. Дослідження підтверджують, що ресвератрол, що міститься у вині, в занадто великих дозах шкодить м'язам. Деякі вчені вважають, що ресвератрол пригнічує ознаки старіння, в той час як нові дослідження показують, що занадто великі дози його діють навпаки. Більш того, вченим важко визначити необхідну дозу, яка буде мати позитивну дію на організм.

Пити чи не пити?

Еліксир молодості, тобто компонент, знайдений в червоному вині, є яблуком розбрату вчених протягом тривалого часу. Дійсно, ресвератрол сприяє продовженню життя, але тільки в невеликій кількості, інакше спостерігається прискорення процесу старіння.

Ресвератрол, вступаючи у взаємодію з клітинами, відновлює пошкоджену м'язову тканину, і є частиною природної регенерації організму. Виявилося, що цілющий ефект залежить від застосованої дози. Лабораторні дослідження показали, що невелика кількість цієї речовини позитивно впливає на процес регенерації клітин, а велика - має абсолютно протилежний ефект.

Зверніть увагу, що в інтернет-магазині http://www.wine.ua/ ви можете придбати якісне та смачне вино за найвигіднішими цінами!

Це відкриті ставить під сумнів те твердження, що ресвератрол бореться з хворобами серця, раку і хворобою Альцгеймера. Сильні м'язи і здатність до регенерації м'язової тканини важливі для здоров'я, особливо в літньому віці, коли старіння м'язової тканини істотно впливає на якість життя.

Вчені проаналізували, що ресвератрол може сприяти регенерації м'язів і зменшити силу окислення, під час якого вільні радикали прискорюють процес старіння. Стовбурові клітини беруть участь в циклі, під час якого вони відновлюються і з'єднуються з пошкодженої м'язової тканиною. У малих дозах ресвератрол допомагає в регенерації, в великих кількостях, навпаки, гальмує її. Результати показали, що дія ресвератрола залежить від кількості, але оптимальну дозу не встановили.

Переваги вживання червоного вина

Незважаючи на сумніви, щодо дозування вина, важко заперечувати його позитивний вплив на організм. Ось кілька причин, крім уповільнення процесу старіння, за якими варто випити келих вина.

Зменшується ризик виникнення депресії

Дослідження іспанських учених показали, що вживання вина може зменшити ризик виникнення депресії. Учасники дослідження, які п'ють 2-7 келихів вина на тиждень, були більш стійкі до захворювання.

Профілактика раку молочної залози

Регулярне вживання більшості алкогольних напоїв підвищує ризик раку молочної залози. Однак вживання червоного вина призводить до зворотного ефекту. Хімічні сполуки, що містяться в шкірці і насінні червоного винограду, знижують рівень естрогенів і підвищують тестостерон у жінок в період перед менопаузою, що зменшує ризик розвитку раку молочної залози.

Фахівці відзначають, що корисні речовини, міститися не тільки в червоному вині, то і в самому червоному винограді. У зв'язку з цим вони не схиляють до вибору вина замість винограду, але якщо вже жінка вживає алкоголь, то кращим вибором буде саме червоне вино.

Профілактика деменції

Помірне вживання червоного вина може знизити ймовірність розвитку деменції. Ресвератрол знижує в'язкість тромбоцитів, що допомагає зберегти вільний потік крові до мозку.

Профілактика цукрового діабету 2 типу

В експерименті, проведеному на тварин, вчені виявили, що ресвератрол підвищує чутливість до інсуліну. Як відомо резистентність до інсуліну - це найважливіший фактор при розвитку діабету 2 типу.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь