Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати спінінг

Основними критеріями при виборі спінінга, є довга, тест і лад вудлища. Залежно від поєднання цих трьох показників буде залежати, як і що можна буде ловити конкретної снастю. Так само при виборі вудилища необхідно знати, яким способом і на які приманки ви будете рибалити (ловля джигом, твічінгом, на воблери з рівномірною проводкою і т.п.).

Довжина

Чому саме довжині спінінга приділяється так багато уваги? Від цього критерію залежить в першу чергу комфортність лову і довжина закидання.

Вибір спінінга для малих річок

При рибалках на малих річках великим спінінгом буде дуже незручно управляти. Чим довше вудилище, тим більше далеко їм можна закинути приманку, що абсолютно не потрібно на річечці завширшки 15-20 метрів. Ловля на спінінг - це активний лов і постійний пошук, що вимагає безперервних переміщень. Довге вудилище при переходах через зарості постійно чіпляється за бур'ян і гілки, вудилищем, довжиною 2,1 - 2,4 метра в даних умовах користуватися буде набагато комфортніше.

До речі, смотрите спиннингове удилище здесь, де ви можете відразу придбати хороший спінінг за доступними цінами.

Для лову з човна

Якщо ви плануєте ловити з човна, короткий спінінг, так само підійде як не можна краще, тому що в даному випадку дальність закидання не так важлива як при лові з берега, а виведення спійманої риби більш зручно. У разі захлёста шнура за тюльпан вудилища ви легко дотягнетеся до кінчика, що непросто зробити в постійно хитається човні при лові на довгі спінінги. Коротке вудилище як не можна краще підходить для ривковой проводки: важко і утомливо Твічу палицею довжиною три метри, особливо якщо ви не стоїте на твердій і нерухомою поверхні. Невеликий, зручний спінінг довжиною 2,1 метра дозволить вам здійснювати ривки різної амплітуди повністю контролюючи натяг волосіні і процес руху приманки.

Ловля з берега

В риболовлі з берега великого водойми, шириною метрів 150 і більше, довжина закидання стає основною характеристикою. Для цих цілей необхідно довший, далекобійні вудилище, яким буде зручніше перекинути прибережний очерет або підсікти рибу на далекому закиданні. Для подібної риболовлі купуються спінінги довжиною 2.7, 3 метра і більше.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь