Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Розрахунок цегли в кладці

Створення затишної атмосфери в будинку немислимо без підтримки у внутрішніх приміщеннях комфортної для проживання температури. Чим краще термоопір зовнішніх стін, тим більш зручний для людини мікроклімат буде підтримуватися в житлових кімнатах на протязі всього року. Даний показник багато в чому залежить від товщини стін будівлі і їх здатності протистояти перепадам зовнішніх температур. У зв'язку з цим, щоб побудувати комфортне житло, слід враховувати нормативи СНіП, в яких вказана мінімально допустима товщина стіни з цегли, дерева та інших матеріалів.

Перед тим як вирішити, якої товщини будуть стіни майбутньої споруди, необхідно провести ряд інженерних розрахунків. Перш за все, слід обчислити загальну кількість цегли, яке знадобиться для зведення несучих і перегородкових конструкцій. Це необхідно буде зробити з двох причин:

  1. Оптимізувати кошторисні витрати.
  2. Обчислити навантаження на несе підставу.

До речі, вас можуть зацікавити калькулятори, завдяки яким ви можете правильно прорахувати необхідну кількість будівельного матеріалу в залежності від ситуації.

Першим кроком слід розрахувати площу всіх стін, окремо зовнішніх і внутрішніх, і з отриманого числа відняти площу віконних і дверних прорізів. Далі необхідно вирахувати, скільки цегли міститься в кв.м кладки тієї чи іншої товщини. Залежить це кількість від типу матеріалу. Сьогодні в цегляному будівництві використовується три основних типорозміру:

  1. Стандартний: 25 х 12 х 6,5 см.
  2. Півтора: 25 х 12 х 8,8 см.
  3. Подвійний: 25 х 12 х 13,8 см.

У таблиці наводяться витрати різних видів цегли для кладки різної товщини. Порівняння показника теплопровідності цегли і дерева Використовуючи наведену таблицю, можна не тільки обчислити необхідне для будівництва кількість матеріалу, але також розрахувати навантаження, яку буде надавати споруда на фундамент. Знаючи ж масу будівлі і користуючись зведеними таблицями СНіП, можливо розрахувати мінімально допустиме значення міцності фундаментного підстави.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь