Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Особливості лапароскопічної холецистектомії

Здоровий жовчний міхур є одним з органів, що беруть участь в процесі травлення. Він викидає невелику кількість жовчі для кращого розкладання їжі на компоненти. При настанні патологічних змін міхура, з'являються численні проблеми зі здоров'ям. Найчастіше єдиним вірним способом лікування є видалення пошкодженого органу. У даній статті ви дізнаєтеся про лапароскопічної холецистектомії.

Операції з видалення проводяться шляхом оперативного лікування або з використанням консервативних методів, які поширені значно менше. Після лікування пацієнт повинен дотримуватися певних правил для повного відновлення організму.

Зверніть увагу, що за адресою http://bilyak.com.ua/ ви можете дізнатися більше про лапароскопічну холецистектомію вже зараз!

Опис лапароскопічної холецистектомії

При лікуванні хронічного холециститу найчастіше використовується метод лапароскопічної холецистектомії. Виконується спеціальним інструментом шляхом проколу в 3-х місцях черевної стінки. Отвори по діаметру збігаються з вводяться в орган трубками (троакара), що служать для додавання вуглекислого газу в необхідний простір. Дія необхідно для можливості роботи інструментів.

Введена відеокамера дозволяє визначити місцезнаходження анатомічних елементів жовчного міхура - артерії і протоки. Після накладання кліпсів (скоб), певні частини перерізаються. Повне розкриття органу під час проведення операції не потрібно, холецистектомія проводиться з мінідоступу, а міхур видаляється після відділення від стінки печінки через один з виконаних проколів.

Інші способи видалення органу:

Мініінвазивна відкрита лапароскопічна холецистектомія. Робиться розріз 3-7 см шириною на правому підребер'ї, звідки видаляється жовчний міхур. Використовується, якщо є протипоказання до проведення лапароскопіческойхолецістектоміі. Операція не поширена через тривалого і складного післяопераційного періоду.

Традиційна відкрита холецистектомія. Виконується з косих розрізів під ребрами. Забезпечується доступ до численних органам, завдяки якому можливе проведення додаткових досліджень, вимірювання ширини необхідних органів, зондування проток.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь