Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Скло, яке використовують в автомобілебудуванні

При будові автомобіля використовуються скла двох видів: триплекс і сталініт. У кожного з них є ряд своїх переваг і недоліків.

Триплекс - це безосколкове скло має три шари. Воно складається з двох пластин силікатного скла або органічного, іноді використовуються обидва види разом. Пластини з'єднуються клейовим шаром. Останнім часом, для виготовлення лобових стекол перевага віддається триплексу. Це досить дорогий матеріал, проте його перевагою є висока безпека, непогана ізоляція звуків, а також ремонтопридатність, що є чимало важливою властивістю. Однак його недолік полягає, в тому, що цей матеріал досить легко колеться.

Зверніть також увагу, що на сайті http://www.brocar.kiev.ua ви можете придбати якісне скло для вашого автомобіля за вигідною ціною!

Сталініт, на відміну від триплекса, використовується тільки для бічних і задніх стекол. Це досить міцний матеріал. Його позитивною властивістю є те, що якщо скло розіб'ється, то перетворитися в дрібну крихту, яка тут же осипається. Хоч він і визнаний більш безпечним матеріалом, проте водій і пасажири все одно можуть бути серйозно поранені його осколками.

Відколи діаметром не перевищують 2 см ремонтуються з гарантією, більш масштабні відколи - без гарантії, або на розсуд майстра.

Чисті зовнішні тріщини, які не перевищують більше 20 см в довжину, ремонтуються з гарантією на півроку. Тріщини до 50 см - з гарантією три місяці.

Якщо ж лобове скло має пошкодження, де тріщина перевищує 50 см, а також внутрішні або брудні тріщини, то відновлення скла проводиться без гарантії.

Зараз все частіше і частіше виробники автомобілів, оснащують транспортний засіб стеклами триплекс з підігрівом. Це підвищує комфортабельність експлуатації в зимову пору року, а саме позбавляє водіїв від щоденного очищення скла від снігу і намерзлого льоду. Принцип роботи скла з електрообігрівом полягає в збереженні енергії. Це звичайне триплекс скло має спеціальне покриття з оксидів металів всередині скла. Сіточка обігріву помітна лише при детальному розгляді скла. Подібними лобовими стеклами вже оснащені сучасні моделі автомобілів представницького класу.

Автомобільні лобові і бічні стекла поділяються на такі види:

  1. безбарвні
  2. тоновані
  3. атермальні
  4. які мають сонцезахисну смужку блакитного, зеленого, сірого або бронзового кольору

Безбарвні стекла мають прозору структуру. Тоновані стекла - це скла покриті 5% тонуванням зеленого, блакитного або бронзового відтінку. Атермальні скла мають властивість поглинання і відображення інфрачервоних променів, що забезпечує більш комфортні умови в салоні, в жарку погоду.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь