Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати ПВХ кромку для стільниці?

Захист країв стільниці - дуже важливий і відповідальний момент. Здавалося б, навіщо захищати ці ребра? Залишаться вони відкритими - нічого ж страшного. Максимум що зіпсується - так це загальний зовнішній вигляд. Насправді немає - постраждає не тільки дизайн, але і функціональна частина стільниці, її властивості. Згодом краї почнуть вбирати вологу і пучіться, а якщо предмет з ДСП встановлений на кухні або в майстерні, то до вологи домісилися ще і їдкі хімікати, які будуть руйнувати саму структуру деревно-стружкової плити. Не забувайте про формальдегід, що містяться в складі стільниці - їх підвищена концентрація в повітрі не приносить користі здоров'ю.

Виробники меблів виробляють спеціальні пристосування для захисту країв стільниці від шкідливих факторів - меблеві кромки. Вони бувають паперовими, пластиковими, а також виготовленими з полівінілхлориду або ПВХ. Поговоримо саме про цей матеріал і чому його вважають найоптимальнішим вибором.

Зверніть увагу, що на сайті dp.viyar.ua/catalog/kromka_rehau/ ви можете придбати міцні та якісні кромки Rehau за найвигіднішими цінами на ринку!

Фактично, ПВХ це і є пластик. Гранули цього матеріалу, що змішуються з барвниками, обробляються в високотемпературних печах, і на виході виходить маса, з якої формують кромки відповідних форм і розмірів. Вона буває однотонною, а буває з фактурним малюнком і імітацією дерева.

Популярність і широка доступність кромки викликані стійкістю перед механічними пошкодженнями, більшістю агресивних хімікатів, захищений від вологи і ціною. Дійсно, ціна на ПВХ-кромку невисока, а придбати її можна повсюдно, в більшості будівельних магазинів. Єдиним недоліком вважається неможливість тривалого використання кромки на відкритому просторі - робочий діапазон температур коливається в межах від -5 до +45 градусів за Цельсієм. Якщо залишати кромку на холоді або спеці довгий час, то термін її служби різко скоротиться. Крім того, наносити її варто дуже акуратно - так як її наклеюють на краю стільниці, доводиться мати справу з високими температурами. Якщо ви перестараєтеся, то можете з легкістю розплавити кромку, надавши їй безсторонній вид.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь