Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Грамотний вибір бюро перекладів

У нинішньому світі людині не так часто бракує часу не те, щоб на якісь робочі процеси, а навіть на банальне задоволення власних потреб. А деякі робочі процеси все-таки теж можуть бути дуже важливими. Зокрема до таких процесів відноситься вибір бюро перекладів. У деяких сферах важливість професійних перекладів переоцінити дуже складно.

Критерії роботи бюро: очікування і реальність

Хоча, здавалося б, що в цьому складного? Всі бюро перекладів повинні відповідати певним критеріям. В таких бюро переклад повинен бути готовий, що головне, вчасно, якісно, ​​а також з урахуванням всіх побажань і вимог, зазначених в технічному завданні. Для того, щоб зрозуміти, в які бюро переводов звернутися, потрібно подумки розділити їх на великі і невеликі. Звичайно, найкраще звертатися в крупні бюро перекладів, де всі співробітники перед влаштуванням на роботу проходять ретельний відбір. Але потрібно розуміти, що послуги таких бюро можуть коштувати дуже і дуже дорого.

Особливості роботи невеликих бюро перекладів

У той же час, звертаючись в невеликі бюро перекладів, клієнту потрібно бути готовим зіткнутися з певними труднощами. У більшості випадків співробітники таких бюро не проходять системи відбору і часто не мають мотивації у вигляді системи преміювання. Потрібно бути готовим до того, що перекладачі в таких бюро, кажучи професійною мовою, можуть бути неповороткими, тобто бути не готовими до форс-мажорів, що істотно б'є по своєчасній здачі робіт. Також клієнт може зіткнутися з таким не найприємнішим фактом, що навіть в разі отримання на руки посередньо виконаного завдання йому ще доведеться доплачувати за редактуру і коректуру. Але чи захочеться йому доплачувати за доповнення до погано виконану роботу? Відповідь навряд чи буде позитивним.

Клієнту, який жодного разу ще не користувався послугами професійних бюро перекладів, деякі моменти в угоді можуть здатися дивними. Наприклад, факт нерозголошення особистості автора, виконавця роботи. Нібито це може бути комерційної таємниці організації. Особливо пильними потрібно бути, якщо замовлення є складним або терміновим. Тут уже клієнту потрібно стати господарем становища і ставити питання ребром перед бюро. Якщо видно якась невпевненість в тому, що робота буде виконана погано або не в строк, то краще звернутися в інше бюро - благо, конкуренція в цій сфері гранично висока.

У будь-якому випадку ясно, що вибір бюро рівнозначний вибору будь-якого іншого об'єкта, який відіграє важливу роль в житті людини.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь