Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Вимірювальні трансформатори та їх особливості

Потужні електроустановки характеризуються високими значеннями діючих напруги і струму. З метою зручності та безпеки обслуговування в таких установках головні ланцюги, безпосередньо включають в себе виробничу навантаження, зазвичай відокремлені від допоміжних - ланцюгів управління, захисту, сигналізації і контролю.

Контроль за процесами і вимір величин головною цінуй приладами, включеними в допоміжну ланцюг, здійснюються за допомогою вимірювальних трансформаторів, які вигідно відрізняються електричну зв'язок між ланцюгами магнітної. Точність показань, переданих з одного ланцюга в іншу, залежить від похибки, обумовленої фізичними процесами в вимірювальних трансформаторах.

Зверніть увагу, що по ссылке tovbuton.com.ua ви можете якісні силові ящики за найвигіднішими цінами на ринку!

Виконання необхідних функцій допоміжними електричними ланцюгами з контролю за процесами в головних ланцюгах забезпечується двома величинами: напругою і струмом. Відповідно до цього вимірювальні трансформатори діляться на трансформатори напруги ТН і струму ТТ, що включаються своїми первинними обмотками відповідно паралельно і послідовно в головну ланцюг з навантаженням Н. До вторинних обмоток підключаються ланцюга контролю II з приладами Я.

Трансформатори напруги

Головною характеристикою ТН є номінальний коефіцієнт трансформації, що дорівнює відношенню номінальних величин первинного і вторинного напруг. Трансформатори напруги конструюють таким чином, щоб при будь-якому поминальному первинному напрузі вторинне дорівнювало 100 В. Номінальні первинні напруги відповідають шкалою стандартних напруг: 3; 6; 35; ПО кВ та т. Д.

Коефіцієнт трансформації не постійний і залежить від навантаження вторинної обмотки трансформатора.

В установках напругою до 10 кВ застосовують одно- і три- фазні трансформатори напруги. На напрузі 35 кВ і вище використовують однофазні вимірювальні ТН, що з'єднуються зіркою в трифазну групу.

Обмотки, що розташовуються на середньому стрижні трехстержневого муздрамтеатру, поміщені в бак з трансформаторним маслом, що служить для охолодження та ізоляції обмоток. Однофазні трансформатори на 10 і 6 кВ (НОМ-Ю і НОМ-6) аналогічні по конструкції. Вони мають два однакових введення на стороні вищої напруги, ізоляція кожного з них розрахована на повне номінальну напругу мережі.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь