Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Застосування барвника кармін в продуктах і косметичних засобах

Кармінова кислота добре розчиняється в спирті, воді, лужних розчинах і сірчаної кислоти. Речовина практично не розчиняється в хлороформі, бензолі, органічних розчинниках, ефірі. Якщо кармін у вигляді пластин, його складно розчинити навіть у воді, соляній кислоті і розчинах бури.

Харчова добавка Е120 і є той самий кармін, він дає напоям красивий червоний колір. Порошок застосовується як натуральний барвник у великій кількості товарів, він підходить для додання апетитного кольору м'ясних виробів, входить до складу соєвих продуктів в якості замінника білка м'яса.

Зверніть увагу, що якщо вам потрібен краситель кармин, ви можете придбати його на сайті euroimpex.net.ua за найвигіднішими цінами на ринку!

Побачити добавку можна в молочної їжі, кондитерських виробах, приправах, кетчупах, газованих безалкогольних напоях, макаронах і соках. Якщо продукт харчування має червоний колір, у нього вишневий, ягідний або полуничний смак, швидше за все, він містить саме натуральна речовина кармін.

За умови дотримання дозування кошеніль не рахується небезпечною харчовою добавкою, вона не дає розвиток негативних реакцій організму, може входити до складу їжі для дітей. Медичні проблеми після його вживання виникають вкрай рідко, і тільки у людей зі схильністю до алергічної реакції.

Знайшла харчова добавка застосування і в нехарчової промисловості, вона ідеально підходить для виробництва товарів:

  1. мило;
  2. крем для тіла, особи;
  3. зубна паста, засоби для гігієни рота;
  4. декоративна косметика (помади, тіні для очей, блиски для губ).

Деякі джерела стверджують, що кармін може бути канцерогеном, провокувати алергічні висипання на шкірі, це може бути набряк, еритема або кропив'янка.

Вкрай обережними повинні бути люди, які страждають на астму, негативними реакціями на нестероїдні протизапальні засоби (НПЗЗ).

Сподіваємося, що стаття вам сподобалася і ви почерпнули для себе багато цікавого та корисного. Діліться посиланням на цю сторінку в соціальних мережах з своїми друзями та родичами, щоб вони також були в курсі!



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь