Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Перспективи працевлаштування в Польщі

Безвізовий режим з Європейським Союзом, який почав діяти недавно, відкрив для багатьох українців нові можливості. Крім вільного переміщення по території більш 30 держав, наші співгромадяни отримали можливість працевлаштування в Польщі. Уряд цієї країни відмовилося використовувати обов'язкові квоти для сирійських біженців, віддавши перевагу українцям.

Так чому ж польські роботодавці так тепло зустрічають українських гастарбайтерів?

Справа в тому, що Україна зараз переживає те, що переживала Польща багато років тому, коли ставала повноцінним членом ЄС. Безліч громадян виїхало в сусідні країни, де рівень зарплати був істотно вищим. Особливо багато поляків виявилося в Німеччині і Великобританії і, незважаючи на те, що перепад рівня зарплат по Європейському союзу істотно згладився, вони не поспішають повертатися. Адже в Польщі все-таки зарплата нижча, та й не хочеться їм займатися менш престижною роботою.

Вакуум став заповнюватися працьовитими українцями, які керувалися тими ж принципами, що і громадяни Польщі. Наприклад, лікар, який має хорошу спеціалізацію і великий досвід, може заробити в сусідній країні в п'ять-шість разів більше, ніж у своїй рідній поліклініці, тому работа в Польше виглядає настільки привабливо. У свою чергу, з прийняттям безвізового режиму польська влада вже підготували ряд законопроектів, які допоможуть українцям відчувати себе більш впевнено під час пошуку роботи.

Так на яку роботу можна влаштуватися в Польщі?

Перш за все, варто відзначити, що через відтік висококваліфікованих кадрів з країни в Польщі спостерігається їх дефіцит. Цей попит породив такі пропозиції для українських фахівців, що багато, недовго думаючи, покинули будинок і відправилися заробляти гроші в сусідню країну. Варто сказати, що не кожен професіонал може з легкістю претендувати на вакансію, особливо, якщо передбачається робота в колективі. Без знання польської мови шанси добре працевлаштуватися істотно знижуються.

Отже, найбільш затребуваними категоріями в Польщі є IT-професії, медики, інженери, вчені, дизайнери та архітектори. Особливо цінуються ті фахівці, які володіють новими знаннями і унікальними технологіями. Важливо, що вже працюючи, такі професіонали мають можливість розвиватися далі, беручи участь в розробці нових методик і вдосконалюючись на практиці. В результаті вартість таких фахівців зростає з кожним роком. і немає нічого дивного, що вони не хочуть повертатися додому.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь