Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Рекомендації по вибору посуду: якому матеріалу віддати перевагу

Скільки ж зараз різного посуду! І майже стільки ж видів матеріалів для його виготовлення. Господині в цьому питанні досить неоднозначні. Все-таки на смак і колір, як говориться. Комусь подобається чавун. Хтось без розуму від «нержавійки». А може є люди, які готують тільки в алюмінії? У кожного матеріалу є свої плюси і мінуси. Яким користуватися - вибирати тільки вам. Ну а ми допоможемо!

Чавун

Це найперший матеріал, який «приборкали» люди. З нього робили не тільки посуд, але і багато інших пристосувань та інструментів для побуту. Сьогодні це відлуння минулого. Всі хвалять чавунну посуд за якість. Так, вона важка. Зате який смак у приготованих страв! Жарка, варіння, тушкування. Вона впорається з усім.

Незамінний чавун і для гриля. Він досягає неймовірно високих температур, завдяки чому продукти відмінно прожарюються. Крім того, чавун - екологічно чистий матеріал без найменшої шкоди для здоров'я. Правда, в посудомийній машині його не можна мити. Але на загальному тлі переваг цей факт не означає зовсім нічого.

Зверніть свою увагу також на інтернет-магазин ProMenu, в якому можна придбати практично всі види якісного посуду за найкращими цінами.

Алюміній

Це один з найпопулярніших матеріалів радянського часу! Посуд з нього легкий і дуже швидко нагрівається. Не потрібно витрачати багато часу на підготовку. Але сам алюміній не можна використовувати для молочних продуктів, овочів і гострих страв - він не витримує кислот. Це зробило алюміній одним з найшкідливіших матеріалів. Але нам пощастило більше, ніж нашим бабусям. Сучасну алюмінієвий посуд зверху покривають спеціальним захисним шаром, завдяки чому вона тепер абсолютно безпечна!

Нержавіюча сталь

Це, мабуть, найпопулярніший і поширений матеріал 21 століття. Його поява справила справжню революцію! Продукти в такому посуді зберігають всі корисні властивості, вона абсолютно невибаглива в догляді. А найприємніше жіночому оку - стильно виглядає. Немає необхідності ховати її в дальній кут або прибирати з плити, коли приходять в гості. «Нержавійка» - це мінімум 18% хрому і 10% нікелю в складі. Іншу частину доповнює метал.

Як правило, між шарами стали додають ще алюміній і мідь, підвищуючи теплопровідність посуду. Вибирайте каструлі і сковорідки з подвійним або потрійним дном. Вони не повинні бути занадто легкими. Щось середнє між алюмінієм і чавуном за вагою. Купити один комплект нержавіючої посуду - поповнити запас на довгі роки. А якщо це німецька якість Gipfel, то про час служби можете не думати зовсім!

Отже, давайте узагальнимо все вищесказане:

  1. посуд повинен відповідати вашим потребам: якщо необхідна сковорода-гриль, то вибирайте чавун і т.д .;
  2. шукайте моделі з антипригарним або тефлоновим покриттям - так можна готувати з мінімальною кількістю масла;
  3. Не вибирайте занадто великі або занадто маленькі моделі;
  4. найчастіше вигідніше купувати цілий набір однієї лінійки, ніж окремо;
  5. вибирайте тільки сертифікованих продавців з гарантією якості.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь