Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Вибираємо нерухомість: будинок або квартира

При покупці нерухомості ми опиняємося перед досить складним вибором: що краще придбати - будинок або квартиру? Давайте розглянемо переваги і недоліки цих видів житла.

Першим і найважливішим чинником, який впливає на вибір нерухомості, є вартість житла при покупці. Крім того, необхідно передбачити, скільки ви будете щомісяця платити за придбану нерухомість (податки, комунальні платежі, обслуговування та інше). Як правило, приватні будинки стоять на порядок дорожче аналогічної квартири.

Другим фактором є віддаленість від центру. Як правило, квартири в разделе продажи квартир знаходяться ближче до центру (але при цьому важливо оцінити, скільки часу з урахуванням транспортних пробок Вам знадобитися, щоб дістатися до роботи). При покупці будинку необхідно ретельно розглянути варіанти його розташування і вирішити, на якому транспорті і скільки часу ви будете добиратися до міста.

Наступний фактор: оточення. Перед покупкою будинку, обов'язково необхідно оцінити ту місцевість, де розташований будинок, поспілкуватися з сусідами, познайомитися з інфраструктурою (магазини, школи, дитячий сад, лікарня). Як правило, потенційні покупці не схильні думати про такі «дрібниці» в процесі вибору будинку, але починають шкодувати про свою необачність після його покупки.

Придбання будинку більш підходить людям, яким подобається самотність і наявність власного життєвого простору. Товариським людям, яким подобаються галасливі компанії більше підійде квартира, яку можна орендувати на сайті https://dnepropetrovsk.mesto.ua/rent/ просто зараз.

Позитивними сторонами придбання приватного будинку в котеджному селищі є:

  1. • Соціальний статус. Як правило, всі жителі селища за соціальним статусом і матеріальним статком знаходяться на одному рівні.
  2. • Охорона. Як правило, котеджні селища знаходяться на цілодобово охороняється. Додаткову охорону можна здійснювати за допомогою спеціальної сигналізації або великої собаки.
  3. • Сприятлива екологічна обстановка. При покупці приватного будинку Ви маєте можливість часто бувати на свіжому повітрі, як правило, біля лісу або озера. Крім того, є можливість обробляти власний садову ділянку.

Позитивними сторонами при покупці квартири стане:

  1. • Місцезнаходження. Відстань від вашої квартири до роботи може бути подолано за порівняно швидкий час за допомогою особистого або громадського транспорту.
  2. • Передбачається, що в квартирі створені побутові умови для комфортного проживання (світло, газ, водопровід, каналізація). Хоча, сучасні приватні будинки також в своєму розпорядженні даних благами цивілізації.
  3. • Розвинена інфраструктура.

Перед підписанням договору про покупку нерухомості, необхідно детально вивчити всі тонкощі і нюанси майбутнього придбання і тільки потім прийняти рішення на користь будинку або квартири.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь