Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Басейни - критерії вибору і види

Сучасні будівельні технології надають можливість кожному володіє заміським будинком або дачною ділянкою встановити на його території басейн за короткий термін і невеликі вкладення. Але перш ніж віддати перевагу якомусь певному виду басейну необхідно ознайомитися з усіма можливими варіантами, з їх перевагами і недоліками.

Загальна класифікація

Відрізнятися басейни один від одного можуть за такими ознаками:

  1. За призначенням вони бувають громадськими або приватними;
  2. Вид системи фільтрації, яку застосовують для них ділить їх на переливні і скіммерние;
  3. При їх установки і виготовленні можуть використовувати різний матеріал обробки, тому в цьому випадку вони можуть бути таких видів, як поліпропіленові, склопластикові, плівкові, мозаїчні, плиткові;
  4. Також вони бувають різного типу. Наприклад, каркасні або збірно-розбірні, готові переносні ванни, стаціонарні, надувні.

Види, особливості, переваги та недоліки

Розглянемо можливі типи басейнів, які користуються найбільшою популярністю. Саме це допоможе зробити правильний вибір. До них відносяться басейни наступного типу:

  1. Надувные спа бассейны. Встановлюють їх на рівній ділянці. Це самий бюджетний варіант басейну, який можна швидко встановити на своїй території. Робиться він з посиленою плівки ПВХ армованої при цьому поліестеровою сіткою. До нього зазвичай додається інструкція для збірки, насос, покривало, сходи, картріджний фільтр. Його недоліки - це недовгий термін служби, часті поломки і необхідність регулярно міняти в ньому воду;
  2. Готові переносні ванни басейнів. Виготовляють їх з поліпропілену або склопластику стандартних форм і розмірів. Для забезпечення жорсткості всієї конструкції поверх басейну кріпитися варений металевий профіль. Вартість таких басейнів невисока, вони мають правильні форми;
  3. Каркасні. Стіни такої конструкції зроблені з цілісних металевих листів, які мають кілька шарів захисного покриття. Чашковий пакет виготовлений з плівки ПВХ використовується для його обробки. Зібрати такий басейн можна за тиждень. Вони бувають двох варіантів - морозостійкі і сезонні, які потрібно прибирати на осінньо-зимовий період. Його плюси полягають в тому, що вони мають естетично привабливий зовнішній вигляд, хорошу систему фільтрації і міцну конструкцію.
  4. Стаціонарні. Це надійний, довговічний тип басейну. Робиться він із залізобетону в певному для нього місці. Споруджувати такі басейни можна в приміщенні або на вулиці, робити різних форм, глибини, декорувати всілякими оздоблювальними матеріалами і доповнювати їх водними атракціонами. Вирішивши робити на своїй території такий тип басейну необхідно визначитися з видом обробки для нього. Її можна зробити, використовуючи плитку, плівку, мозаїку, поліпропілен. Єдиний його недолік - це висока вартість.

Все, зваживши і добре обміркувавши, ви зможете вибрати для себе оптимальний варіант басейну, який згодом буде радувати вас особисто, ваших рідних і друзів.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь