Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Ваза для квітів - правила підбору

Квітів в природі існує велика кількість. Різноманітні сорти і відтінки не втомлюються радувати око цінителів прекрасного.

Існують умови того, які квіти слід дарувати обраниці, але є також і правила, що стосуються судин, в які ці букети слід ставити.

Якщо ви вирішите купити букет самостійно, або ж вам його подарують, то ставити його, безумовно, потрібно в вазу, яку ви можете придбати на сайті https://posudmeister.ua/vazy швидко та вигідно.

За своєю формою ваза підрозділяється на кілька типів: кубічна, куляста, циліндрична або конусоподібна. Дані види ваз підходять для наступних типів квітів: короткостебельних, з довгими стеблами або для пишних суцвіть, відповідно.

Основне правило, що відноситься до вибору вази, стосується її стійкості (і неважливо, скільки кольорів в ній знаходиться). Незалежно від того, буде це букет з гербер чи будь-який інший букет, кращий компроміс - це висока ваза великого обсягу. Крім цього, також рекомендується тримати вдома чашу середнього розміру для великих і малих букетний композицій.

Основні рекомендації при виборі вази

Перше, на що слід звернути увагу - це розмір квітів, зокрема і букета, в цілому. Як правило, самотній квіточку (два або три) буде нудно і негармонійно виглядати у вазі великих розмірів. І, навпаки, квіти з великими стеблами і великими бутонами будуть виглядати безглуздо в малогабаритній чаші. Для великого обсягу квітів на довгих стеблах підійдуть масивні порцелянові або скляні вази. Якщо ж у вас вдома знаходяться букети з невеликої кількості квітів з довгими ніжками, то краще за все вони будуть виглядати в вузьких циліндричних або конусоподібних посудинах.

Друге правило при створенні гармонійної квіткової композиції відноситься до кольору вази і букетів. Найбільш зручний і естетично правильний варіант для квітів - це однотонні або скляні (прозорі) ємності. Основний упор потрібно робити на тому, щоб ваза не відволікати своїм зовнішнім виглядом безпосередньо від самих кольорів.

Якщо ж вам до смаку яскраві вазони з помітним орнаментом, то для них найкраще підбирати тихі, спокійні квіткові композиції білих або пастельних тонів.

Для досягнення повної гармонії при оформленні квіткової вази слід врахувати правило заповнення порожнечі. Це означає, що, особливо у випадку з прозорою вазою, місце стебел, які не досягають дна, слід доповнити будь-якими декоративними елементами. Серед них можуть бути камінці, намистини, черепашки, кульки та інше. Декорувати порожню зону зовні можна за допомогою трубочок, які клеєм фіксуються до вази по всьому її діаметру.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь