Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Автомобільний ломбард: що це таке, переваги і нюанси вибору

Практично кожна людина може зіткнутися з ситуацією, при якій виникає потреба в певній сумі грошей. Одні намагаються заробити кошти, інші влазять у борги. Ситуація безпосередньо залежить саме від суми. Якщо вона досить велика, є вихід - звернутися в автомобільний ломбард. Дана стаття допоможе дізнатися про цю компанію і правилах її вибору.

Перш ніж почати вибір автоломбарду, необхідно з'ясувати, що це за компанія і якою діяльністю вона займається. Багато людей чули про ломбарди, які видають позики під заставу техніки, прикрас або іншого майна. Автоломбард працює так само, але для отримання кредиту необхідно «закласти» транспорт.

Переваги автоломбардів.

На сьогоднішній день автомобільні ломбарди є конкурентами банків. До їх переваг можна віднести наступне:

1. Швидке отримання позики. Це відбувається через те, що автоломбард не потребує даних про платоспроможність позичальника. Автомобіль є гарантією.

2. Відсутність збору документів. Необхідно мати паспорт і права на машину.

3. Швидке повернення майна. Як тільки борг буде погашений, позичальник може моментально забрати свій транспорт.

4. Відсутність ризиків пошкодження автомобіля. Машини мають у своєму розпорядженні і охороняють на спеціально відведених стоянках.

5. Відсутність втрат іншого майна. Клієнт вносить під заставу тільки автомобіль. У разі несплати боргу, автоломбард залишає собі тільки машину. У порівнянні з банками, позичальники можу втратити квартиру.

Кожен автомобільний ломбард може приймати транспорт різного стану: одна організація приймає машини будь-якого року, інша - виключно нові авто, детальніше про це дізнавайтеся на сайті ДД Финанс.

Термін позики досягає двох років і може бути визначений позичальником на розсуд. Переплата складає до 10% в місяць.

Перш ніж компанія видасть суму грошей, авто проходить оцінку. Клієнт може запросити кошти, обсяг яких не перевищує 90% вартості за оцінкою автоломбарду.

Вибір автомобільного ломбарду.

Серед фірм зустрічаються організації-шахраї, мета яких обдурити своїх клієнтів. Саме через це до вибору автоломбарду варто підходити з особливою відповідальністю.

1. Час роботи організації має перевищувати пару років. Фірми-одноденки закриваються протягом першого року. При виборі ломбарду необхідно підшукати компанію, яка працює від 5 років і довше. Саме цей критерій дає гарантію і впевненість в надійності.

2. Репутація фірми складається з відгуків позичальників. Не варто завжди спиратися на думки людей про автоломбарди в Інтернеті. Краще, якщо фірму особисто відвідували знайомі або друзі.

3. Офіс ломбарду та його співробітників потрібно оцінити на місці. Працівники повинні виглядати і спілкуватися з клієнтами відповідно. Буде непогано, якщо офіс має логотип своєї компанії.

4. Автоломбард повинен мати документи, що містять інформацію про саму фірму, її послуги, умови позик і т.д.

Щоб правильно вибрати автомобільний ломбард, слід ретельно оцінювати свої можливості і вивчити кілька компаній, які надають позики клієнтам. Необхідно пам'ятати, що в будь-якій організації можуть бути свої «підводні камені». Довіра потрібно віддавати фірмам, в яких працюють професійні співробітники.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь