Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

На презентації iPhone X не обійшлося без курйозу

Цей день фанати Apple чекали з великим нетерпінням. Презентація чергової нової моделі iPhone відбулася 12 вересня, причому було анонсовано відразу три нових смартфона, два стали логічним продовженням цифрового ряду iPhone 8 і iPhone 8 Plus, і один iPhone X, який отримав цифру X в честь 10 річного ювілею випуску першого айфона.

Ще до анонса iPhone X все вже знали, як він буде виглядати, безрамковий дисплей займає на лицьовій панелі практично весь простір, де однорідну площину доповнює лише невелику ділянку, в якому розмістилися різні датчики і фронтальна камера. Акуратний вид смартфону надають закруглені кути і скло, яким прикритий корпус по обом сторонам. Але найголовніше в корпусі iPhone X це те, що він нарешті то отримав ступінь захисту IP67, що означає стійкість смартфона до водних процедур і пилового впливу.

Зверніть увагу, що вас можуть зацікавити актуальні преимущества защитных чехлов на iPhone 8, які ви можете придбати на сайті ishtuki.com.ua вже зараз за найвигіднішими цінами на ринку!

Багато напевно турбуватимуться, але в iPhone X більше немає сенсора Touch ID, замість нього визначати свого власника смартфон буде по обличчю через Face ID. Втім за окрему плату Touch ID можна буде придбати, як аксесуар. У Apple розповіли, переплутати власника біометрична система Face ID не може, для розпізнавання особи працює нейронний движок з самонавчанням на однокристальної платформі. При цьому спроба підсунути системі фотографію не принесе ніякого результату. Наскільки така система ефективна, звичайно покаже час, але на презентації все виглядало не дуже переконливо, iPhone X з першого разу не впорався з розпізнаванням особи, що породило в інтернеті вже безліч жартівливих мемів.

Іншим очікуваним і довгоочікуваним нововведенням став сам OLED дисплей, розміром 5,8 дюймів і отримав назву Super Retina Display. Його роздільна здатність становить 2436 на одна тисяча сто двадцять п'ять точок, а контрастність при цьому 1 000 000 до 1. Крім того дисплей підтримує технології HDR10, 3D Touch і True Tone.

За швидкодію в iPhone X відповідає новітній чіпсет Apple A11, в який входить шестиядерний центральний процесор і для роботи з графіків GPU з трьома ядрами. У компанії заявляють, що A11 швидше A10 на 25 відсотків по процесорного часу і на 30 відсотків в графіку.

Окремо варто сказати про фотокамерах в iPhone X. Основна отримала здвоєні модулі, кожен з роздільною здатністю 12 МП, але ось діафрагми об'єктивів у них різні, F / 1.8 і F / 2.4. На роль телеоб'єктива камера звичайно не претендує, але дворазовим оптичним збільшенням володіє. Крім того, присутній оптична стабілізація і LED спалах з 4 світлодіодів. У фронтальній камері встановлено фотосенсор на 7 МП, її особливістю стала можливість отримання портретів з гарним боке.

І нарешті нововведення, яке вже давно не є чимось дивним, це бездротова зарядка Qi, якій нарешті то оснастили iPhone, а також з'явилася функція швидка провідна зарядка.

Що хочеться сказати в кінці. Титул інноваційної компанії у Apple пора забирати, анонсувати те, що конкуренти впровадили ще в минулому році, це якось несерйозно.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь