Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Що вигідніше: купувати чи будувати заміський будинок?

У наш час власний будинок за містом є не тільки показником становища людини в суспільстві і її добробуту.

Наявність заміського будинку дарує його господареві стабільність і спокій. Адже з роками людина, втомившись від міської суєти, загазованості повітря і міського шуму починає прагнути до життя за містом, хоче стати ближче до природи. І тоді виникає питання: що вигідніше і краще? Побудувати будинок самому або купити вже готовий? Для прикладу, ви можете вигідно купить дом Киевская обл за доступною ціною. Постараємося відповісти на ці питання.

Плюси і мінуси будівництва власного будинку

Збираючись побудувати будинок, в якому будете жити Ви і Ваша сім'я, необхідно все добре прорахувати. По-перше, пам'ятайте про наступні етапи будівництва будинку:

  1. Розробка планування будинку
  2. Укладання фундаменту, зведення коробки стін і підведення інженерних мереж, і підключення їх.
  3. Внутрішнє оздоблення, установка електричних і сантехнічних мереж всередині будинку.
  4. Ландшафтний благоустрій ділянки, косметична обробка будинку і його меблювання.

Так само чималу складність викликає вибір і покупка ділянки. А після покупки Вам належить отримання дозволу на будівництво, і проведення мереж і комунікацій до будинку. Все це вимагає не тільки грошових витрат, але і часу і чимало нервів.

Але, звичайно ж, є і плюси цього заходу. Будуючи свій власний будинок Ви можете спланувати його як захочете. Де у Вас буде вхід в гараж, житлова чи буде мансарда чи ні, робити зимовий сад або літню кухню, а може і те і інше. Всі ці питання простіше вирішити ладу власне житло, а не купуючи готове.

Але слід пам'ятати, що будівництво часом розтягується на рік, а то і більше. Фахівці говорять про те, що побудувати хороший будинок можна мінімум за 24 місяці. За цей час зростають ціни на будівельні матеріали, а значить бюджет будівництва непросто прорахувати наперед. Крім того, існують певні ризики, пов'язані з якістю будівельних робіт, не легко знайти хорошого підрядника, а контролювати роботу не завжди виходить.

До речі, на сайті Parklane ви можете побачити актуальні пропозиції стосовно продажі нерухомості у різних місцях.

Як варіант - будувати своїми силами. Це можливо тільки якщо у Вас є необхідні навички. Однак термін будівництва будинку, швидше за все, все одно буде не менше року.

Обійдеться Вам будівництво будинку дешевше, ніж покупка готового чи ні, залежить ще й від ділянки, який Ви маєте. Якщо, припустимо, ділянка зовсім новий, то Вам доведеться самому прокладати всі комунікації до будинку. А це процес не з дешевих. Так само слід не забувати про «паперових» справах: отримання дозволів і сам проект будинку.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь