Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Металочерепиця - переваги

Різноманітність покрівельних матеріалів часто створює складнощі споживачеві в їх виборі і застосуванні. Для того щоб прийняти остаточне рішення на користь того, чи іншого матеріалу, потрібно простудіювати величезний обсяг технічної інформації.

Сьогодні старі покрівельні матеріали йдуть в минуле, тепер ніхто не криє дахи азбестоцементних шифером або руберойдом. А в попиті вироби з металевого листа - сайдинг, профільний лист і металлочерепица в одессе. Для того щоб сталь не іржавіла, вона піддається складній антикорозійного обробці цинком або сплавом з кольорових металів. Потім лист грунтується і покривається полімерним покриттям.

Крім сталевого прокату, основою черепиці може служити мідний або алюмінієвий лист. Але це значно відбивається на вартості матеріалу і застосовується в основному на оригінальних проектах.

Виготовляється металочерепиця України методом профільного прокату і холодного тиску. Оптимальна довжина різаного листа 1.5 або 2 метри, Та й відходів буде менше, так як лист має асиметричний профіль і залишилися від розкрою шматки важко пристосувати для подальшого використання. Ширина в більшості випадків трохи більше метра і залежить від якості сировини, а також можливостей технологічного обладнання.

Довговічність металевої черепиці залежить в першу чергу від якості антикорозійного покриття і складу зовнішнього полімерного шару. Причому у кожного виробника ці компоненти свої, і при зовнішній схожості мають різні характеристики. Тому при покупці краще брати черепицю, випущену на одному заводі і навіть з однієї партії. Перш ніж купувати металеву черепицю, варто поцікавитися, з чого складається полімерне покриття. Найбільш поширеним і доступним за вартістю є поліестер, а також покриття з пластизола і пурала. Хоча виробник ніколи точно не напише, з чого складається склад покриття випускається листа. Тому що це є його професійною таємницею.

Зовні металева черепиця відрізняється кольоровою забарвленням і текстурою покриття, матовою або глянцевою поверхнею, а також формою профілю гребенів. Крім того, черепиця не підтримує горіння і добре захищає від атмосферних опадів. Довговічність черепиці становить не менше чверті століття. Через її малої ваги можна заощадити на споруджуваних стінах і дерев'яних кроквах.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь