Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати якісне взуття: основні правила

Напередодні нового сезону кожна дівчина планує злегка оновити свій взуттєвий гардероб. При цьому завжди хочеться вибрати не тільки стильну, але і якісну пару за прийнятною ціною. І це цілком реалізована задача, якщо знати, як вибрати якісне взуття, покладаючись на свої знання і парочку секретів від взуттєвих майстрів. У цій статті ми вам їх і розкриємо!

Вибираємо якісне взуття: візуальний і тактильний аспекти

Перше, що вам необхідно, це усвідомити, що пошуки ідеальної пари рекомендовано починати за 1-2 тижні до початку нового сезону. Друге - як тільки ви побачите «ту саму» не поспішайте прощатися з грошима і покладатися на багатообіцяючу рекламу. Почніть огляд взуття, звертаючи увагу на наступне:

  1. на парі не повинно бути слідів клею і ниток, що стирчать;
  2. шви повинні бути рівними, без пропусків і опуклостей;
  3. якщо підбираєте утеплену модель, то утеплювач повинен бути рівним і гладким;
  4. якісна устілка завжди з пористою поверхнею;
  5. найкращим варіантом для зимового взуття буде рифлена підошва;
  6. серед моделей на кожен день вибирайте ті, які не проклеєні, а прошиті. Для цього огляньте внутрішню частину на предмет наявності характерних стежок.

Природний момент, але про який багато хто забуває: кожне з виробів повинні бути однакові. Переконайтеся, що каблуки і халяви ідентичні за кольором, розміром і дизайном.

Що стосується тактильної боку вибору, то тут ретельно пощупайте пару. Натисніть на п'яту і шкарпетку, модель з якісної натуральної шкіри швидко поверне свою форму. Також прикладіть руку до її поверхні буквально на хвилину: якщо пара якісна - рука зігріється, якщо немає - спітніє.

Останній важливий момент - примірка. По-перше, приходьте в магазин під кінець робочого дня. Тоді ваша нога «наллється» і ви точно підберете пару за розміром. Також надіньте шкарпетку тієї товщини, яку будете носити в відповідному сезоні. Ви повинні відчувати себе комфортно, навіть без натяку на думку «ще потягнеться». Особливо це важливо, якщо ви підбираєте жіночі ботфорти, адже там важливий не тільки низ вироби, а й повнота халяви.

Останнє випробування - встаньте у взутті і перемістіть центр ваги на п'яти. Зверніть увагу на скільки піднявся мисок: в якісному взутті висота повинна бути не більше 1 см.

Формальні моменти

Якщо візуально-тактильний огляд вас цілком задовольнив, приділіть час формальностям. По-перше, переконайтеся в надійності виробника і наявності хороших відгуків про нього. Для цього підійдуть рекомендації знайомих, обговорення на форумах і ваш попередній життєвий досвід (якщо для такого виробника він є).



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь