Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Розбираємося, що таке сухий ТЕН у водонагрівачі

Всі водонагрівачі підрозділяються на проточні та накопичувальні. У першому випадку, вода нагрівається в той час, як протікає через пристрій. У накопичувальних бойлерах вбудований кип'ятильник, тому рідина нагрівається безпосередньо в самій ємності. Якщо ви вирішили придбати накопичувальний бойлер, то в першу чергу, вам необхідно визначитися з нагрівальним елементом - Теном, який буває двох видів: сухий і мокрий.

Дана стаття присвячена саме водонагревателям с сухим теном купить, які є більш затребуваними і продуктивними.

Будова і принцип роботи

Як вже говорилося, для системи опалення власники будинків часто вибирають водонагрівачі, яких на сьогоднішній день на ринку опалювального обладнання велику різноманітність. Більшою популярністю користуються пристрої з сухим ТЕНом. Незважаючи на те, що з'явилися вони на ринку опалювального обладнання вже більше 10 років тому, для багатьох обивателів процес функціонування даних приладів є загадкою.

Розглянемо, що являє собою бойлер з сухим ТЕНом.

За зовнішнім виглядом цей бойлер нічим не відрізняється від звичайного. У звичайних водонагрівачах ТЕН знаходиться в баку з водою і нагріває безпосередньо її, в бойлерах з сухим ТЕНом він поміщений в спеціальну трубку, яка запаяна з одного боку. В такому випадку сам елемент безпосередньо з водою не контактує.

Інша відмінність в комплектації магнієвим анодом. Класичний нагрівальний елемент відразу має магнієвий анод, для того, щоб не утворювалася накип в баку водонагрівача, але в ситуації з сухим ТЕНом, анод монтується через інший прохід.

Також ТЕНи відрізняються за формою: звичайні Тени можуть бути абсолютно будь-якої форми, сухі ТЕНи - прямі і тонкі, оскільки вони розташовуються усередині труби і повинні відповідати її параметрам.

Переваги й недоліки

Бойлери з сухим ТЕНом мають багато переваг перед мокрим:

  1. Довший термін експлуатації: якщо в звичайному водонагрівачі заміну анода потрібно проводити раз на два роки, то в агрегаті, облаштованому сухим ТЕНом, достатньо одного разу на 4 роки.
  2. Процес утворення накипу на стінках здійснюється повільніше.
  3. Прості в експлуатації і в обслуговуванні.
  4. Легко проводиться заміна Тена: досить зняти корпус і відкрутити гвинт.
  5. Невисока вартість, значно дешевше мокрих.
  6. Невеликі розміри.

недоліки:

  1. сухі ТЕНи менш економічні, оскільки спочатку нагрівають металеву трубку, а після воду;
  2. потужність трохи нижче, ніж у класичних;
  3. можуть виникнути складнощі з пошуком деталей.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


One thought on “Розбираємося, що таке сухий ТЕН у водонагрівачі

Залишити відповідь