Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Хто він, надійний забудовник?

Що таке надійність забудовника і чим вона вимірюється? Кількістю опрацьованих років і числом реалізованих проектів? А може бути, перемогами в професійних конкурсах будівельників? Насправді, визначаючи надійність забудовника, по суті, ви повинні відповісти собі на питання, чи вірите ви, що в даний момент і в поточній ситуації на ринку житла у компанії вистачить сил і засобів, щоб реалізувати задуманий проект.

Як визначити надійність забудовника?

Компанія багато років працює на будівельному ринку і за весь цей час ще жодного разу не зривала терміни здачі об'єкта в експлуатацію. Це великий плюс. Адже це означає, що за свою довгу історію вона пережила не одну кризу і довела, що здатна працювати в таких умовах. Інформацію про попередні об'єкти забудовника можна знайти на сайті самої будівельної компанії, а то, як вони здавалися, краще дізнаватися на спеціалізованих форумах, там же ви можете визначити лучших застройщиков киева. Вивчивши відгуки про будівельній фірмі, ви зможете зрозуміти, чи залишилися задоволені покупці квартир в новобудовах цього забудовника.

У будівельній компанії є своя виробнича база, і їй не доводиться купувати всі матеріали у сторонніх постачальників. Так що, навіть якщо ціни на будматеріали в черговий раз виростуть, ударом для неї це не стане. Багато компаній, які зараз Стройнадзор включає в перелік проблемних, серед основних причин зупинки будівництва називають двократне зростання цін на будматеріали, після чого компанія вже не змогла вкластися в раніше складену кошторис.

Свідченням того, що справи у компанії йдуть добре, може служити те, що саме зараз забудовник виконує яке-небудь велике держзамовлення. Перш ніж віддати такий контракт, будівельників ретельно перевіряють, ніхто не хоче, щоб зупинилося відповідальне будівництво.

Великий банк відкрив для забудовника проектне фінансування будівництва новобудови. При цьому не потрібно плутати акредитацію новобудови і проектне фінансування будинку. У першому випадку банк видає іпотеку на покупку квартир в об'єктах цього забудовника, проектне фінансування означає, що банк кредитує забудовника, який веде будівництво будинку. Перш ніж прийняти таке рішення, діяльність забудовника аналізують експерти банку.

Так що якщо зведення об'єкта фінансує великий банк, це може служити для пайовика певним підтвердженням надійності забудовника і того факту, що покупка квартиры в нього буде правильним рішенням. Крім того, в таких випадках банки строго стежать за тим, щоб забудовник не відставав від наміченого графіка і кожен запланований етап виконував вчасно. Єдина проблема полягає в тому, що інформацію, кого із забудовників прокредитували банки, ще потрібно знайти. Далеко не всі компанії про це відкрито оголошують, банки також не афішують ці відомості.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь