Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати акумулятор для ноутбука?

Для того щоб із зручністю працювати в будь-якому місці, не підключаючись до електричної мережі, багато людей купують собі ноутбуки. Тривалість автономної роботи безпосередньо залежить від ємності акумуляторної батареї. Однак акумулятори для ноутбуків швидко вичерпують свій робочий ресурс і буквально за кілька років перестають тримати заряд. Саме тому варто більш детально розповісти про особливості вибору АКБ.

Що потрібно враховувати при виборі?

Сьогодні кожен власник ноутбука може підібрати оригінальну акумуляторну батарею, причому для цього навіть не обов'язково мати повну маркування старої АКБ. Можна здійснити пошук по марці і моделі ноутбука. Однак багато покупців відмовляються від цієї ідеї тому, що стоять нові оригінальні батареї дуже дорого. Ціни на них можуть становити мало не третину від первісної вартості ноутбука.

Ноутбука може підійти і не оригінальна батарея. Сьогодні деякі виробники акумуляторів укладають OEM-контракти з найвідомішими лейблами комп'ютерної техніки. Тому знайти підходящу АКБ на Toshiba, Asus, Apple, Acer, HP і деякі інші досить просто. Такі аккумуляторы для ноутбуков Dell коштують дешевше через те, що покупцеві не доводиться переплачувати за відомий бренд, при цьому за технічними характеристиками вони нітрохи не поступаються оригінальним батареям.

Вибираючи відповідний акумулятор, потрібно враховувати технологію його виготовлення. Зараз у продажу можна знайти такі види АКБ для ноутбуків:

Нікель-кадмієві. Вважаються застарілими, тому в останніх моделях комп'ютерної техніки не встановлюються. При порушенні правил експлуатації такі батареї мають ефект пам'яті, тому з часом їх складно повністю зарядити. Перевагою таких батарей є доступна ціна і стійкість до температурними перепадів.

Нікель-метал-гідридні. Вважаються більш сучасною альтернативою попередньому виду батарей. При тих же габаритах ці акумулятори мають меншу вагу і велику ємність. Акумулятори, вироблені по Ni-MH технології, також мають «ефектом пам'яті», але у них він виражений набагато слабкіше, ніж в нікель-кадмієвих батареях.

Літієво-іонні. Ці батареї найбільш часто зустрічаються на комп'ютерної та побутової техніки. Відрізняються високою ємністю, низьким саморазрядом і практично повною відсутністю «ефекту пам'яті». Однак такі акумулятори дорого коштують і не переносять великі перепади температур. Оптимальна температура експлуатації для них становить +20 ° С.

Літієво-полімерний. Це допрацьована версія Li-Ion батарей. Дана технологія дозволяє виробляти АКБ, які відрізняються великою ємністю при компактних габаритах.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь