Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Правильна обробка та очистка зерна

Зернова обробка після збирання - важливий процес у виробництві, суть якого у визначенні якості і вартості продукту на виході. Не тільки технологія і послідовність при вирощуванні дають свої плоди, але і правильна організація і збір зернової культури, в іншому випадку, великих витрат не уникнути.

Сьогодні зерноочисне обладнання - це цілий комплекс техніки, функціонування якого строго контролюється ГОСТами. Особлива увага приділяється кінцевого етапу обробки, так як саме він визначає наскільки якісним буде культура на виході. Для цього, в першу чергу, необхідно здійснити хорошу очистку від домішок (сміття) і просушування. До речі, детальніше про обробку зерна в один цикл ви можете дізнатися на сайті https://grain.cleaning/pre-treatment.html просто зараз. Далі, слід організувати перевезення зерна, з усіма правилами, які забезпечують збереження всіх властивостей продукції.

Для кожного етапу зерновий очищення існує окреме зернове обладнання. В першу чергу застосовують барабанні очисники, службовці первинним етапом очищення зернових. Устаткування функціонує таким чином, щоб уникати засмічення і поломки. На першому етапі очищення зерна використовують сепаратор. З його допомогою видаляються великі домішки нестандартного розміру. На другому етапі обробки зерна досягається мінімізація втрат зерна. Зерноочисні машини витратять мало електроенергії, а також здатні функціонувати при найжорсткіших умовах.

Вітчизняні виробники зуміли домогтися виробництва такого обладнання для очищення зерна, яке здатне конкурувати з аналогами з інших країн. При цьому, такі зерноочисні машини значно дешевше.

Особливо незамінний таке обладнання у великих виробників, які вже давно оцінили користь від його використання при первинному етапі очищення. Найбільш затребуваними є модифіковані моделі обладнання, які здатні працювати швидко і ретельно.

Будь-яка машина для очищення зерна проходить обов'язковий контроль якості, а також велика увага приділяється безпеки під час експлуатації.

Основні переваги використання зерноочисного обладнання:

  1. з його допомогою відбувається подальша ефективна обробка
  2. показники якості зерна на виході значно поліпшуються
  3. сировинний матеріал повністю очищається від домішок і сторонніх запахів

Нерідко обладнання для очищення зерна застосовують з метою подальшого перепродажу зернових культур, вартість яких значно зросте. Звичайно ж, працювати з таким обладнанням зобов'язаний лише кваліфікований фахівець.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь