Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як працюють частотні перетворювачі і навіщо вони потрібні?

Частотні перетворювачі прийнято використовувати для максимально плавного регулювання швидкості обертання різних електронних двигуні, а також для того, щоб забезпечити захист їх від перегріву або ж виникнення різних перевантажень. Основа принципу дії такого обладнання включає в себе зміну напруги частотних характеристик електродвигуна і зміна напруги живлення.

Навіщо потрібні такі прилади?

В процесі своєї роботи за допомогою частотника Mean Well створюється вихідна імпульсна напруга певної частоти, яка може перебувати в діапазоні від 0 до 600 Гц, а також даний пристрій дозволяє концентрувати всілякі параметри двигунів, включаючи:

  1. Вихідну потужність;
  2. Обертаючий момент;
  3. напруга;
  4. Швидкість обертання валу;
  5. І багато іншого.

Крім усього іншого слід сказати про те, що за допомогою частотники забезпечується також виконання ще цілого ряду різних завдань, що обумовлює величезну кількість переваг їх застосування. Зокрема слід сказати про те, що при змінному навантаженні досягається істотна економія електроенергії, забезпечується оптимальне зміна напрямку валу, формується максимальний пусковий момент, значно збільшується загальний термін служби приводів, а також забезпечується коректне управління двигуном навіть в разі падіння напруги.

Залежно від конкретних умов підключення і обраної вами моделі частотний перетворювач може бути як однофазним, так і трифазним, при цьому варто відзначити, що підключення однофазного обладнання до трифазного двигуна є небезпечним помітними втратами потужності, якщо установка проводиться за системою «зірка».

Де застосовуються частотники?

Така велика кількість нюансів і переваг використання частотники зробило їх застосування популярним в багатьох сферах діяльності людини. Зокрема варто відзначити, що найбільш поширеним їх застосування є в конвеєрах різного типу, системах водоочищення, відцентрових насосах, підйомному обладнанні, вентиляторах, а також різних приладах, що використовуються в сфері металообробки.

При цьому, як показує практика, покупка і подальше використання електродвигунів окупає свою вартість вже в перші місяці використання, а в подальшому власник починає вже отримувати прибуток від їх установки.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь