Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати штучну шкіру

Верхній шар штучної шкіри, як правило складається з таких матеріалів як полівінілхлорид (PVC, ПВХ), • поліуретан (PU), поєднання поліуретану і полівінілхлориду (Semi PU). Який матеріал вибрати для яких цілей розкажуть експерти.

Як вибрати штучну шкіру?

Натуральна шкіра - матеріал, який з давніх-давен користується великою популярністю. Він красиво виглядає, стійкий до зношування, практичний. Але є у нього і ряд недоліків:

  1. висока вартість;
  2. порівняно складний догляд, який передбачає використання спеціальних засобів для чищення;
  3. значна міцність - для тих, хто працює з натуральною шкірою, це, скоріше, мінус, так як їм складно її різати, проколювати голкою.

Зауважимо, що на сайті https://moretkani.com ви можете придбати якісну штучну шкіру за найкращими цінами вже зараз.

Тому все більше людей віддають перевагу штучній шкірі або шкірозаміннику. Вона якісно імітує натуральний матеріал, володіючи хорошими експлуатаційними характеристиками, і варто при цьому помітно дешевше. З нею легко працювати, вона не вимагає складного догляду. Сучасний шкірозамінник має значну міцність, стійкий до зносу і стирання, довго служить своєму власникові.

Різні типи основи

Перше, на що потрібно звернути увагу при виборі штучної шкіри - тип основи. Це може бути:

  1. ткана основа;
  2. повсть.

Шкірозамінник на тканій основі не витягується і не деформується при експлуатації м'яких меблів, тому його можна використовувати на деталях, які піддаються значним навантаженням - наприклад, на сидіннях.

Кожзам на повстяній (нетканій) основі - менш щільний, тому він краще підходить для підлокітників або спинок.

Різний склад верхнього шару

Верхній шар штучної шкіри може виготовлятися з різних матеріалів, і у кожного з них - свої особливості. Зазвичай це:

  1. полівінілхлорид (PVC, ПВХ);
  2. поліуретан (PU);
  3. поєднання поліуретану і полівінілхлориду (Semi PU).

Важлива особливість полівінілхлориду - висока міцність (хоча багато в чому вона залежить від товщини верхнього шару і якості основи). Деяким недоліком цього матеріалу є те, що його властивості погіршуються, якщо він піддається тривалому впливу ультрафіолетових променів.

Поліуретан або, як його ще називають, екошкіра - м'який і еластичний матеріал. Він менш стійкий до зношування, ніж PVC, а також пропускає повітря, створюючи ефект «дихаючої» тканини.

Шкірозамінник, для виготовлення якого використовувалися і ПВХ, і поліуретан, має порівняно високу міцність, залишаючись при цьому досить еластичним.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь