Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Якими бувають вогнестійкі сейфи?

Вибір сейфа для установки в квартирі, приватному будинку або офісному приміщенні здійснюється з урахуванням реальних ризиків, які можуть стати причиною пошкодження або втрати вмісту. Однією з головних загроз з цієї точки зору стає пожежа. В результаті спалаху, і гроші, і цінні документи, і носії інформації будуть знищені. Спеціально для запобігання подібних ризиків передбачені вогнестійкі сейфи.

Ризик загоряння актуальний для будь-якого приміщення, незалежно від його розташування, призначення і розмірів. Для того щоб оцінити, наскільки важливо купити вогнестійкий сейф для дома в конкретному випадку, важливо визначити, яка з загроз є найбільш вірогідною - злом чи пожежа? Кожен вогнестійкий сейф забезпечує аналогічний рівень захисту від злому, як і звичайний. У свою чергу лише спеціалізовані сейфи можуть дійсно гарантувати безпеку вмісту під час пожежі. Адже, погодьтеся, реалізувати такий захист на 100% не зовсім легко з технічної точки зору.

Як «працюють» вогнестійкі сейфи?

Вогнестійкість шафи досягається за рахунок багатошарової конструкції і спеціального виконання:

Сейфи для дома розглянутого типу не передбачають кріплення до стаціонарних поверхонь або меблів в приміщенні для виключення ризику порушення герметичності.
Абсолютно всі поверхні шафи виготовляються з двох стінок, проміжок між якими заповнюється вогнетривким бетоном. Саме це заповнення забезпечує необхідний рівень теплопровідності.

Додаткова герметичність обумовлюється використанням притвору і спеціальних прокладок в місці примикання двері до стінок. Конструкція цих елементів має багатоступінчате виконання.

Якими бувають вогнестійкі сейфи?

Вироби розглянутого типу розрізняються за кількома факторами. Наприклад, конструкції можуть оснащуватися замками:

  1. циліндрового;
  2. електронного;
  3. механічного (з кодом) і іншими.
  4. Головними факторами з точки зору класифікації продукції є:
  5. тип вмісту, яке захищає від пожежі сейф;
  6. межа вогнестійкості (виражається у тимчасовому інтервалі, хвилинах).

Сподіваємося, стаття була для вас корисною та пізнавальною і ви почерпнули для себе багато цікавого та нового. Діліться посиланням на цю сторінку в соціальних мережах з своїми друзями та знайомими, які б теж хотіли знати вищезгадану інформацію. Підписуйтеся на оновлення і ви будете отримувати найсвіжіші статті просто собі на електронну пошту в числі перших! Очікуйте нові публікації вже скоро.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь