Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Будівельний щебінь

Щебінь будівельний розрізняють в залежності від основних ознак:

  1. породи, з якої він добутий;
  2. міцності;
  3. стійкості до морозів.

Якщо за основу брати саме міцність каменю, то по зростанню вишикуються наступні види щебеню:

  1. Жужільний - з відходів виробництва.
  2. Вторинний, отриманий переробкою будівельного матеріалу.
  3. Вапняковий - з осадових порід.
  4. Гравійний - з відсіву кар'єрних порід.
  5. Гранітний - з роздробленої монолітної породи.

Зрозуміло, що оптимальним варіантом для облаштування фундаменту буде саме гранітний щебінь. Однак, такий щебінь будівельний досить дорогий, тому найбільш оптимальним варіантом, з урахуванням співвідношення ціни і якості, є гравій. А найбільш дешевим буде вторинний, який отримують за рахунок дроблення старого бетону і цегли. До речі, на сайті http://dom-kirpicha.com.ua/ ви можете придбати високоякісний щебень за найнижчими цінами.

Для точного визначення міцності гравію прийнято розділяти його по марках. Найслабшим буде марка М200.

Особливості різних видів щебеню будівельного

гранітний щебінь

Є нерудних матеріалом з дуже твердої породи. Такий матеріал поділяють по фракціям. Мінімальний розмір гранітного зерна може бути до 5 мм, а найбільший - 150 300 мм. Найбільш широко використовуваним вважається щебінь гранітний розміром 5-20 мм. Він відмінно підходить для залізобетонних конструкцій, будівництва доріг і майданчиків.

гравійний щебінь

Його отримують просіюванням кар'єрних породи через спеціальне сито. Міцність трохи нижче гранітного, але при цьому він значно дешевше. Широко застосовується в будівництві цивільних об'єктів і доріг.

вапняковий щебінь

Є продуктом переробки гірських осадових порід (вапняку). Відрізняється щебінь вапняковий дуже низькою вартістю. Особливо популярний в скляному або поліграфічному виробництві, а також при зведенні доріг з малою інтенсивністю руху.

гранвідсів

Окремо лежить відсів, який є вторинною сировиною, що залишаються після виробництва щебеню. Однак і він знаходить своє застосування при будівельних роботах, наприклад, для формування верхнього шару дорожнього покриття. Його застосування дозволяє отримати економію коштів на придбання щебеню стандартних розмірів.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь