Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як уникнути сліпоти? Або про методики лікування очного нерва

Проблеми із зоровим нервом виникають в результаті атрофії, яка супроводжується повним або частковим руйнуванням волокон, які заміщають згодом сполучною тканиною.

Ігнорування лікування захворювання загрожує сліпотою. Ознайомимося з методикою лікування атрофії зорового нерва.

Лікування очного нерва

Перед початком лікування необхідно зрозуміти першопричину захворювання, оскільки атрофія вважається вторинним генезисом. Після виявлення і усунення причини можна приступати до лікування атрофії. Корисною є фізіотерапія очей дітям в цьому випадку. Хвороба має сприятливий прогноз, в разі якщо не встигла розвинутися повною мірою. Як правило, цей період коливається від 2 тижнів до 2 місяців з початку появи першої симптоматики.

Методика лікування зорового нерва спрямована на усунення запальних процесів, відновлення циркуляції крові і мінімізацію набряклості. Внаслідок проведених заходів має спостерігатися поступове поліпшення провідності нервових шляхів.

Пацієнту варто бути готовим, що процес лікування буде тривалим, так само як і медикаментозне лікування глаукоми. Комплекс заходів, що проводиться медиками, дозволить домогтися наступних результатів:

  1. посилення циркуляції крові в судинах, що постачають нервові закінчення очей за допомогою судинорозширювальних препаратів (но-шпи, папаверину, еуфілін)
  2. посилення процесу обміну речовин і регенерації пошкоджених тканин за допомогою застосування стимуляторів біогенного походження (алое, склоподібного тіла) і полівітамінного комплексу
  3. призупинення розвитку патологічних процесів за допомогою купирующего дії гормональних препаратів (преднізолон, дексаметозон)
  4. Всі лікарські препарати призначаються строго лікарем. Самостійне експериментування здатне завдати шкоди здоров'ю.
  5. Паралельно із застосовуваним лікуванням лікарі призначають медикаменти заспокійливої ​​дії, які позитивно впливають на психіку.

Тривалість лікування

Залежить від тяжкості захворювання, і триває від декількох місяців до декількох років. При відсутності результатів хворому надають інвалідність.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь