Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як знайти хороший магазин спортивного харчування

На території СНД з кожним роком стає все більше магазинів спортивного харчування, але далеко не кожен знає, як вибрати хорошого продавця. Досвідчені покупці спортпиту або безпосередньо телефонують своїм постійним продавцям, або в рядку браузера набирають брендову назву магазину, з упевненістю в тому, що вони придбають якісний товар. А що робити новачкам, у яких немає знайомих консультантів в цій сфері? Швидше за все, вони просто вбивають запит в Гуглі або Яндексі в надії знайти хороший магазин. Так, житель Львова, швидше за все, набере в пошуку приблизно таке: «спортивне харчування Львів», а житель столиці Росії – «спортивне харчування Москва».

Перед користувачем висвічується приблизно 10-15 посилань, що ведуть на сайт продавців. Десять посилань – це природна видача пошукової системи, тобто ці сайти вийшли в топ за вищевказаними запитами за рахунок певних чинників ранжування. Інші оголошення – це видача контекстної реклами, де продавець сплачує за клік (перехід по посиланню). У першому випадку оплати за клік немає.

Контекстна реклама

Природна видача

Для попадання в топ без оплати за клік (природна видача) потрібні величезні зусилля з боку власників сайту і чималі фінансові вкладення. Більш того, щоб утримувати сайт в топі необхідно щомісяця працювати над веб-ресурсом, щоб конкуренти не зайняли перше місце. Адже це набагато вигідніше, ніж платити за 4 долари за клік. Зверніть увагу: клік не завжди означає покупку, тобто на сайт може перейти сто чоловік (витратиться 400 доларів), а купить з них не більше двох осіб.

Цілком логічно, що сайтам з природною видачею просто невигідно продавати неякісний товар, в іншому випадку їх рейтинг буде падати – і пошукова система знизить їх у видачі.

У разі коли сайт молодий, він не вийде відразу в топ, тому його власники купують контекстну рекламу. На таких сайтах можна купувати, якщо вони надають сертифікати якості, і найголовніше – на цьому сайті є відгуки реальних людей, тобто можливість залишати відгуки, наприклад, через соціальні мережі. Так як відгуки безпосередньо через движок веб-ресурсу може накрутити адміністратор сайту. Ще краще, якщо про цей сайт можна почитати відгуки на сторонніх ресурсах, типу «відгуки.юа» або «відгуки.ру».

Резюмуємо:

  1. Якщо сайт по конкурентному запиту в топ-10, то йому можна довіряти
  2. Якщо сайт купує контекстну рекламу, при цьому його немає в топ-10, читайте відгуки про цей сайт


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь