Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Вибір ідеальної подушки

Спокійний сон в значній мірі залежить від використовуваної нами подушки. Чи знаєте ви, як вибрати ту, яка ідеально вам підійде? Є кілька способів визначити, яка саме вам потрібна.

Чому подушка повинна бути зручною?

Підтримка голови і шиї, свідок наших криків і думок, супутник снів і захист, коли ми боїмося, - у подушки дуже багато завдань. Це дуже особистий предмет, тому неможливо прийти в магазин і взяти, що попало.

Гарна, індивідуально підібраний варіант дозволить уникнути:

  1. болів в шиї, спині і плечах;
  2. хропіння;
  3. проблем з диханням;
  4. затікання рук;
  5. чиха;
  6. безсоння;
  7. кошмарів;
  8. поганий циркуляції крові.

Правила вибору оптимального варіанту

Поза в якій ми спимо і форма подушки - два фактора, які потрібно брати до уваги при виборі цього важливого предмета. Слід пам'ятати, що, коли людина спить, його хребет повинен бути прямим - від шиї до попереку. Відповідна подушка дозволяє м'язам розслабитися, а надто велика або її відсутність викликає напругу в шиї, порушує кровообіг і не дозволяє відпочити, як слід.

Три найбільш рекомендованих матеріали

  1. Фібра. Моделі з цього матеріалу зручні, свіжі і дихаючі. Фібра дозволяє повітрю циркулювати і добре поглинає вологу. Такі подушки можна часто прати, а високий рівень гігієни сприяє хорошому сну.
  2. Віскоеластик. Ці подушки пристосовуються до форми тіла і температурі тіла, а значить, забезпечують ідеальну підтримку і максимальне розслаблення для шийного відділу хребта.
  3. Латекс. Внутрішня структура відкритих осередків робить подушку максимально вентильованого, м'якою і приємною на дотик.

При виборі подушки також необхідно враховувати, в якій позі найчастіше спить людина.

Людям, які вважають за краще спати на животі, потрібна м'яка і тонка подушка, тому що занадто

тверді і високі ускладнюють дихання або перетискають гортань. Необхідно, щоб вона дозволяла тримати на одному рівні голову і тіло.

Любителям спати на спині ідеально підійде подушка середньої жорсткості і товщини, щоб шийний відділ хребта не був в напрузі. Такий же варіант потрібен і тим, хто спить на боці. Тоді шия не братиме неприродний вигин, а кров почне циркулювати нормально.

Існує свого роду «формула», яка дозволяє визначити, якою має бути ідеальна товщина подушки. За допомогою сантиметрової стрічки необхідно виміряти відстань від краю плеча до мочки вуха. До цього результату слід приплюсувати 2-4 сантиметри. Таким чином, чим ширше у людини плечі, тим більше товста подушка йому потрібна.

Вибрати потрібну подушку і порівняти ціни на них в інтернет-магазинах можна через товарний агрегатор "Всі ціни Львова".



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь