Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Очевидні переваги iPhone X

Довгоочікуваний iPhone X підтвердив переважну більшість витоків, але все-таки зміг задати жару на ринку мобільних пристроїв. Подобається вам це чи ні, цей смартфон мимоволі встане в авангарді мобільного ринку і буде прикладом для наслідування. Саме тому всі ті, хто плювався при вигляді витоків, тепер щосили намагаються його полюбити, а люди із завищеними очікуваннями - знайти в ньому якомога більше недоліків. iPhone X відмінно підходить як першим так і другим. З одного боку його можна вважати вершиною смартфонотворення 2017 року, з іншого - знайти в ньому десятки речей, які точно можна було зробити краще. Я вирішив приміряти обидві позиції і накидав дві колонки основних переваг iPhone X.

Однією діркою менше

Бездротові зарядки існують вже багато років, а компанія Samsung в Galaxy S8 | S8 + навіть змогла відвоювати у законів фізики трохи ККД і запропонувати користувачам швидку бездротову зарядку. З одного боку iPhone X не пропонує нічого нового, з іншого - з нього запросто почнеться поступова відмова від роз'єму на корпусі, будь то Lightning або USB Type-C. Ніхто не зможе ігнорувати популярний смартфон в світі, так що в найближчі роки варто чекати бум бездротових зарядних станцій, вони будуть з'являтися на кожному розі, а разом з цим остаточно пропаде потреба в провідному підключенні смартфона до чого б то не було. Дані-то напевно всі вже навчилися без кабелю передавати?

До речі, ви можете також переглянути обзор iphone x, в якому ви знайдете більше цікавої та корисної інформації:

Смартфон - це не картина

До сьогоднішнього дня 99% смартфонів виглядали так, ніби перед виходом на ринок в обов'язковому порядку проходять багетну майстерню. Тонкі, товсті, округлені, незграбні - на які тільки рамки навколо екрану ми не надивилися за роки. Якщо виробники запросто могли ігнорувати продукти Sharp, Xiaomi і Essential, то після iPhone все точно кинуться прибирати рамки по периметру дисплея в своїх флагманів. А після ця мода дійде аж до бюджетного сегмента, як це було колись у випадку з металевими корпусами і сканерами відбитків. До речі, а ось від сканера відмовитися зможуть не всі. Якщо Samsung або Huawei легко зможуть напружити свій R & D відділ і зробити розпізнавання осіб не гірше (а в чомусь може і краще) системи Face ID, то для більшості виробників зникнення рамок означатиме обов'язковий перенесення сканера відбитків на задню панель.

Більше красивого кіно

Так само як підтримка стандарту Qi стане стимулом активного розвитку станцій бездротової зарядки, після iPhone X варто чекати стрімкого зростання доступності HDR контенту. Перші смартфони з цією технологією вже продаються (наприклад, Sony Xperia XZ1), а після Apple підтримка HDR10 буде все частіше зустрічатися як в пристроях, так і у постачальників контенту.

Нова мода на селфі

Здається, компанія Apple з виходом iPhone X навчить інших виробників, що потрібно робити з фронтальною камерою. Тупо збільшувати мегапікселі якістю не сильно допомагає, копіювання основної камери на лицьову панель виглядає дивно, автофокус - це добре, але мало. iPhone X вирішує цю проблему досить елегантно - тепер можна робити фотографії в портретному режимі і змінювати освітлення особи на знімку. Ймовірно, на фронтальні камери виробники тепер будуть звертати більше уваги, а зміни в них зі зміною поколінь пристроїв все-таки будуть не кількісними, а якісними.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь