Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати гірські лижі

Напевно кожен любитель зимових видом спорту і розваг замислювався над покупкою лиж. Але їх таке розмаїття, що вибрати хороші гірські лижі може стати проблемою. Давайте ж спробуємо її вирішити.

Варто вибирати тільки ті лижі, які були випущені в цьому сезоні і були виготовлені за новітніми технологіями. Однак варто пам'ятати, що такі речі необхідні перш за все висококласним профі.

До речі, якісні горные лыжи в интернет-магазине Unisport по цене от 500 грн ви можете придбати просто зараз швидко та вигідно!

У разі, якщо Ви новачок або ж середній рівень, варто придивитися до лиж, які були випущені в минулому-позаминулому сезоні. Крім цього варто також звернути увагу і на маркування:

• Модель класу А служить перш за все для професіоналів, які мають за своїми плечима не один рік катання. Такі спортсмени мають відмінну фізичну форму. Як правило, такі лижі розраховані на швидкісний і агресивний стиль катання. Догляд для таких лиж необхідний ретельний.

• Модель класу В і С призначається для любителів, які мають гарне уявлення чого вони хочуть і на що розраховують. Такі лижі мають середню жорсткість і часто це моделі з минулих сезонів, які використовували професіонали.

• І нарешті, моделі класу D призначені для тих, хто тільки збирається вступити на сніг. Звичайно ж, і в таких моделях є свої нюанси. Важливим фактом є зниження нерівності рельєфу і відміну хорошою маневреності на помірній швидкості.

Так само варто відзначити, що лижі повинні підбиратися в залежності від ваги лижника. Тобто чим більше у людини вага, тим довше повинна бути ростовка. Наприклад, якщо дитина важить 20 кг, то йому варто купувати лижі довжиною в 70 см, якщо 30 - 90 см і так далі.

Природно, купувати спорядження коштує тільки у офіційних дилерів. Під час покупки обов'язково необхідно запитати про гарантії.

Ключ до успіху - лижі, підібрані під ваш стиль катання. До покупки обов'язково варто ознайомитися з такими стилями, як:

• Фрірайд, який являє собою гонку на непідготовленій місцевості. Характерно це перш за все шириною лиж і високо загнутим носом.

• Фрістайл характеризується екстремальністю і видовищністю і його сенс полягає у виконанні трюків в повітрі.

• Могул є різновидом фрістайлу, яка втратила популярність. Її використовують для їзди по ямах і горбах на досить високій швидкості.

• слалом. Лижі такого стилю славляться вузької серединою і широким носом з хвостом.

• Скі-тур призначений для сходження на гори. Використовуються для гірськолижного спорту з простим зимовим турпохід.

• Скі-крос підходить для змагань з проходженням віражів і трамплінів.

• Керівного передбачає собою швидкісний спуск з гори. Суть такого ковзання прихований в широких дугах лиж, завдяки яким він ковзає з пліч, катаючись тим самим як на рейках.

Ми сподіваємося, що наш гід допоміг Вам зорієнтуватися у виборі лиж.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь