Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Яка терасна дошка краща?

Терасна дошка - це будматеріал, призначений для благоустрою прилеглих до будинку територій, причалів, пірсів і корабельних палуб. Технологія виготовлення терасної дошки передбачає використання цільної натуральної деревини, а також її відходів у вигляді деревної стружки, тирси, змішаних з речовиною.

Терасна дошка з натуральної деревини

Вироби, вироблені з цільного дерева, володіють такими характеристиками, як вологостійкість, високий рівень щільності, стійкість до впливу шкідливих комах, до появи цвілі, а також до розвитку грибкових бактерій і бактерій гниття.

Найбільш затребувана споживачами терасна дошка з модрини. Цей вид деревини оптимальний для виготовлення такого матеріалу, оскільки володіє дуже цінною якістю: при намоканні він стає щільним і міцним, як камінь. Модрина легко піддається тонування, тому придбати дошку необхідного кольору не складе труднощів.

Зауважимо, що на сайті woodmart.ua/terrasnaya-doska ви можете придбати якісну та довговічну терасну дошку за найприємнішими цінами.

Терасна дошка з деревини, що пройшла термообробку

Новітні технології термічної обробки деревини дозволяють виробникам отримувати екологічно чистий матеріал, стійкий до агресивного впливу навколишнього природи. Терасна дошка з деревини, обробленої гарячою парою, практично байдужа до перепадів вологості, вона характеризується відмінними теплоізоляційними властивостями і високою стійкістю до гниття. Поверхня термічно обробленої деревини має приємний відтінок і оригінальну текстуру.

Терасна дошка з деревинно-полімерного композиту ДПК

Дерево-полімерний композит являє собою штучний матеріал, до складу якого входять смоли з такими наповнювачами, як деревна крихта, стружка, тирса, скловолокно і так далі. В якості сполучного матеріалу використовується поліпропілен, полівінілхлорид або поліетилен.

Як вибрати терасну дошку з ДПК

Вторинна сировина, яка використовується у виробництві терасної дошки з ДПК, має бути хорошої якості. В іншому випадку інгредієнти змішуються нерівномірно, що робить негативний вплив на якісні та експлуатаційні властивості майбутнього виробу.

Ознакою неякісної продукції є наявність різнокольорових вкраплень, розводів і здуття на поперечному зрізі дошки, а також її хвилеподібна поверхня.

Яку терасну дошку вибрати

При виборі терасної дошки слід звертати увагу на показник твердості матеріалу. Для благоустрою лоджій і балконів, територій біля басейнів підійде штучна дошка з невисокою щільністю. Для альтанок, терас, садових доріжок потрібно укладання більш щільною дошки з масиву дерева.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь