Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Дитячий закордонний паспорт України в 2017 році: оформлення

Дитячий закордонний паспорт України в 2017 році знадобиться дитині, що виїжджає за кордон. Візуально "корочка", що засвідчує особистість юного громадянина за кордоном, нічим не відрізняється від документа на дорослого. На ньому немає відміток, що паспорт належить саме неповнолітньому. Оформлення дитячого закордонного паспорта в Україні - досить проста процедура. Треба лише подати певні документи і заплатити за надану послугу і паспортний бланк.

Юним жителям України, котрі збираються в закордонне турне, закордонний паспорт необхідний в обов'язковому порядку. Причому, незалежно від віку. У 2017 році отримати дитячий документ стало швидше і простіше завдяки сайту http://visa1.com.ua/detskiy-zagranpasport. Оформлення не пов'язане з бюрократичною тяганиною та іншими труднощами.

Закордонний паспорт необхідний

Міграційна служба України (ДМС) припинила видавати проїзні документи на дітей. У 2017 році сина або дочку не можна вписати в закордонний паспорт батьків. Труднощів сім'ям, які замовили посвідчення раніше цього терміну, нововведення не доставило. Вони мають право використовувати наявні папери до закінчення їх дії.

Важливо! Крайній термін використання дитячих проїзних - 2018 рік. Після цього закордонний паспорт стане єдиним посвідченням особи для закордонних подорожей.

У 2017 році юним українцям, котрі збираються з візитом за кордон, видають індивідуальні закордонні паспорти. Придбання "корочки" - обов'язкова умова для виїзду в іншу країну. Тільки Білорусія готова впустити на свою територію громадян України з національним посвідченням особи. Для поїздок в інші держави світу знадобляться закордонний паспорт і віза.

З якого віку потрібен такий паспорт?

Заява та супутні папери подаються на дитину будь-якого віку. За бажанням матері і батька оформлення паспорту є навіть для новонароджених. Дитячий паспорт замовляють дітям до 16 років.

У 16 років жителям України вручають загальногромадянські посвідчення особи. І молоді люди мають право претендувати вже на дорослий закордонний паспорт і запитувати його самостійно. Термін дії такого документа - 10 років.

Скільки діє дитячий паспорт

Станом на 2017-й закордонний паспорт дитини дійсний 4 роки. Після 4 років посвідчення доведеться переоформити. Раніше придатність проїзного документа, що дає право на перетин кордону, становила 3 ​​роки. З введенням нових норм закону оформлення таких проїзних припинилося.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь