Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати змішувач для дому

Як грамотно підібрати змішувач для кухні, ванної або душової. На що звернути увагу, які бувають змішувачі. Особливості та будова в нашій статті.

Існує безліч видів змішувачів. Перше, на що потрібно звернути увагу при виборі - призначення такого обладнання. Наприклад, якщо мова йде про моделі для мийки, краще взяти варіант з того ж матеріалу, з якого зроблена мийка. Зазвичай ці моделі оснащені довгим виливом зігнутої форми. Існують варіанти з додатковими аксесуарами - з висувним робочим елементом, перемикачем для посудомийної машини, і т. д.

До речі, ви можете придбати змішувачі відмінної якості для свого дому вже зараз за найкращими цінами на ринку.

Змішувачі для умивальників призначені для установки в раковину або на стіну (рідше). У сучасних моделях присутній важіль, натиснення якого призведе до закривання або відкривання зливного отвору. Зручно, якщо виливши можна витягати - в такому випадку вдасться швидко і без зусиль помити раковину.

Різновиди для ванни і душа монтуються прямо в ванну або на стіну. Відмінною особливістю є наявність перемикача з крана на душ. Можлива наявність фільтра, який затримує великі частки.

Існують моделі, призначені тільки для душа (душових кабін). Вони закріплюються на стіні. Виливши і перемикач відсутні.

В біде монтують конструкції з декількома кріпильними отворами. Головним достоїнством змішувача цього типу є можливість зміни напряму води. Наконечник зазвичай змінний.

Універсальні змішувачі можна використовувати в мийці і ванною. Це хороший варіант для суміщеного санвузла.

Типи змішувачів за конструкцією

За конструктивними особливостями обладнання підрозділяється на 3 групи.

Однозахватні. Найпоширеніший варіант. Для управління температурою води потрібно повертати ручку. Відрізняється зручністю і простотою використання.

Двохзахватні. Оснащується двома ручками, за допомогою яких можна регулювати температуру і натиск. Хороший варіант, якщо гаряча і холодна вода надходять з різним тиском. Двухзахватние модель підійде, якщо в будинку встановлена ​​газова колонка.

Безконтактні. Сучасний різновид. Вирощують ручки не потрібно (тут їх і немає). Замість цього використовується інфрачервоний датчик, автоматично включає подачу рідини при виявленні рук користувача в безпосередній близькості від чутливих елементів. Головні переваги - зручність, економія води, можливість отримати воду строго заданої температури. Однак вартість змішувача відносно висока.

Зверніть увагу на метод установки. Вертикальні моделі встановлюються на раковину, горизонтальні - на стіну.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь