Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

З шипами чи без: вибираємо зимову гуму

Один раз в пару-трійку років всім власникам автомобілів доводиться міняти сезонну гуму, і оскільки у нас на дворі ось-ось настане осінь, поговорити варто про вибір і покупки гуми, яку слід експлуатувати взимку.

Варто зауважити, що сьогодні шиповані шини, вибрати і купити які можна на сайті https://titanshina.ua/shiny/, продаються поки по «літнім» цінами, а це значить, що на їх покупці можна непогано заощадити. Зрозуміло, є в цьому Інтернет-каталозі відмінний вибір зимової гуми і по типорозміру, і по країні виробнику, а потенційному покупцеві варто лише вирішити, якому з варіантів віддати свою перевагу.

Шиповані покришки чи ні: які вибрати

Одним з основних критеріїв вибору зимових шин є наявність або відсутність на їх поверхні шипів. Як відомо, фахівці рекомендують купувати шиповану зимову гуму, якщо автомобіль в основному експлуатується за межами великих міст, а нешипованну - для експлікації в міських умовах. В принципі, взявши до уваги такі рекомендації, можна було б сміливо відправлятися за покупками, якщо б не одне «але», дуже істотне «але». Справа в тому, що дуже часто, на превеликий жаль, сучасні дорожні служби не встигають очищати від снігу не тільки заміські траси і дороги, а й дорожні магістралі в містах, а це значить, що актуальними шиповані шини стають і в умовах міської експлуатації.

Більш того, часом, нешиповані зимові шини, так звані «липучки» не справляються зі своїми «обов'язками», на неочищених від снігу міських дорогах, а це значить, що для безпечного пересування і в міських умовах варто використовувати гуму, має шипи.

Про недоліки...

Однак, є у експлуатації шипованих шин і свої слабкі сторони, зокрема, це шум, який виникає саме через встановлені на гумі шипах. Хоча, акустичний дискомфорт можна «пережити», якщо мова йде про безпеку водія і його пасажирів. Крім того, до «мінусів» можна віднести і порівняно нетривалий термін експлуатації таких шин, в середньому він обмежений, двома, максимум, на три роки, але думаючи знову-таки про безпеку, про економію згадувати не варто.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь