Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як правильно вибрати хорошу квартиру в новобудові

Купівля квартири - не тільки радісний, але і ризикований крок. Особливо, якщо це квартири, що будуються в новому будинку. Щоб не помилитися з вибором, необхідно пам'ятати про деякі особливості придбання квартир в новобудовах.

Місцезнаходження будівлі

Вибираючи квартиру на сайті https://orangepark.ua/, звертайте увагу на декілька параметрів:

  1. Близькість від навчальних закладів, місця роботи, магазинів і інших потрібних для комфортного проживання об'єктів.
  2. Як розташований будинок: в житловому кварталі або серед таких же будівель, що будуються. І той, і інший варіант мають свої переваги і недоліки.
  3. Наближеність до залізниці або метро. Занадто близьке до цих об'єктів розташування створює певний дискомфорт, наприклад, в квартиру може доноситися звук від проїжджаючих поїздів.
  4. Купуючи нерухомість від забудовника, необхідно звернути увагу на двір. Ідеальний варіант - розташування будинку в деякому віддаленні від інших будівель і наявність свого власного двору.
  5. Непогано, якщо недалеко від будинку (5-10 хвилин ходьби) є парковка. Небажано, щоб автомобілі залишалися у дворі.

Плюс до всього, необхідно заздалегідь дізнатися минуле даної місцевості. Наприклад, будинок міг бути побудованим на місці старого кладовища. Намагаючись більше заробити, деякі забудовники часто ігнорують найпростіші правила. Квартири від забудовника розташовані в безпечних і зручних місцевостях.

Поверховість

Вибір поверху - не менш важливий параметр, на який варто звертати увагу при виборі квартири. Тільки в кіно можна безперешкодно насолоджуватися видом з вікна багатоповерхівки і не замислюватися про можливе відключення світла або поломки ліфта. У реальному житті все по-іншому.

Один з плюсів життя на останньому поверсі - відсутність сусідів, які могли б затопити квартиру або голосно топати. Але потоп може зробити і банальний дощ в разі, коли при будівництві будинку були допущені помилки.

Якщо вибір все ж ліг на верхні поверхи, необхідно визначити сторони світу. Вікна, що виходять на схід і захід, як, наприклад, у багатьох квартирах від забудовника, - безперечна перевага. На південній стороні буде жарко, а на північній - прохолодно і темно.

Дуже важливо звернути увагу і на кількість вільного місця навколо будинку. Якщо там є порожня площадка, швидше за все, незабаром поруч з'явиться ще одна багатоповерхівка.

Є ще кілька нюансів:

  1. У квартирі, яка примикає до шахти ліфта, часто відчувається вібрація і чується шум.
  2. У деяких багатоповерхових будинках (більше 9 поверхів) квартири верхніх поверхів оснащені електричними кухонними плитами, а вода туди подається за допомогою електричних насосів. При відключенні електрики це створить певні труднощі.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь