Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Скільки коштує придбати квартиру в Чернігові?

Давнє козацьке місто і в сьогоденні зачаровує красою та сучасною архітектурою. Саме тому купити квартиру в Чернігові – мрія для багатьох клієнтів Metry.ua. У місті достатньо пропозицій в старому фонді та в новобудовах від економ до преміум-класу.

Популярні райони та актуальні розцінки

Що ми взагалі знаємо про Чернігів? Місто на півночі, має відразу залізничний, авто- та річковий вокзал, працюючий аеропорт. Задають тон промисловості та економіці хімічна, легка, будівельна та деревообробна галузі. Достатньо вузів, коледжів, шкіл та дитячих садочків. Тому на вулицях багато молоді, активних ділових людей. Місто розділене на два адміністративні райони: Деснянський та Новозаводський. Всі ці фактори вливають на ринок нерухомості:

  1. найпопулярнішими квартирами Деснянського ринку в 2017 році стали двокімнатні апартаменти. Найдешевші помешкання з історією коштують 17 000 у валюті за 52 кв. м сталінки. Така низька вартість через незадовільний жилий стан і необхідність заміни комунікацій. Найдорожчі - 85 000 за 80 кв. м житла у будинку клубного типу 2000-х років. За 2 кімнати в новобудові просять від 22 тисяч. Найдорожчі пропозиції з аналогічною квадратурою в Деснянському районі коштують по 75 000 за 105 кв. м у центрі біля залізничного вокзалу в новобудові елітного типу з консьєржем, вбудованою кухнею та італійською сантехнікою. На візитній картці Чернігова – Проспекті Перемоги, що починається від залізничного вокзалу, забудовники пропонують багато елітного житла клубного типу з ремонтом під ключ. За таке задоволення готуйтесь викласти від 50 тисяч в доларах за 2-кімнатні апартаменти з видом на центральні вулиці, поблизу бутиків та парків;
  2. у Новозаводському районі охоче купують однокімнатні квартири економ класу. Найдешевше таке житло на вторинному ринку коштує 7 000 в валюті за малосімейку в центрі на 25 кв. м в задовільному стані. Але й забудовники пропонують повноцінні квартири економ класу за прийнятними цінами. Найдешевший варіант в новобудові у Новозаводському районі за 13,88 тисяч доларів за 42 кв. м з панорамними вікнами у кухні, заскленим балконом та висотою стелі 2,75 м. Найдорожча однокімнатна квартира в новобудові Новозаводського району коштує 40 000 за 50 кв. м елітного житла.

Тенденції та прогнози

Експерти Metry.ua прогнозують стабілізацію цін на ринку вторинного та нового житла. Перед новим роком коливання валюти будуть не суттєві. Водночас, забудовники поспішають завершити розпочаті об’єкти ще в 2017 році. Тому на ринку пропозицій більше, ніж самих покупців.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь